Foto: IMAGO
Skandinavien

Forlod Brøndby uden selvtillid

Der er store forventning til Joe Bell i Viking FK, der har skullet bygge ham op igen efter et skuffende ophold i Brøndby.

Forventningerne var store, da Brøndby IF for godt to år siden købte midtbanespilleren Joe Bell i norske Viking FK.

Der var stor tro på, at han kunne gå ind og være løsningen på midtbanen, da han kom ud af en god sæson med sin norske klub, hvor han var fast mand og havde en god assistfod.

Newzealænderen blev også kastet direkte ind i Niels Frederiksens startopstilling, men der var bare for langt imellem, at han gjorde en afgørende forskel i kamp. Derfor sluttede opholdet på den Københavnske Vestegn i sommer, da 24-årige Joe Bell tog retur til Viking FK.

Det var dog en lidt anderledes spiller, som den norske klub fik tilbage, kontra den spiller, de sendte afsted.

- Vi fik en spiller tilbage, som manglede selvtillid. Nu har han fået sin selvtillid tilbage, og han ser skarp ud, siger klubbens sportschef, Erik Nevland, til Tipsbladet.

Har du talt med ham om hans ophold i Brøndby, og hvordan det har påvirket ham?

- Vi foksuerer på os selv, og hvor vi er lige nu. Vi fokuserer ikke så meget på, hvordan det er gået i andre klubber. Fokus er på Viking, og hvad vi selv kan gøre.

Joe Bell startede i efteråret syv kampe for Viking FK, hvor han blev brugt på den ene af to centrale midtbanepositioner. Fra den kommende sæson arbejder man på, at han skal spille den dybtliggende midtbaneposition, som Markus Solbakken, der er taget til Sparta Prag, sad tungt på sidste år.

- Han har gjort det udmærket, men han ser rigtig skarp ud nu i preseason. Vi ser frem til en god sæson fra ham, hvor han skal spille på sin favoritposition, så vi føler os sikre på, at han bliver en stjernespiller for os i år, siger Erik Nevland.

Viking FK skal i år forsøge at forbedre fjerdepladsen fra 2023. Mission starter mod Sarpsborg 08 den 1. april. 24-årige Joe Bell nåede 34 Superliga-kampe for Brøndby.