• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Victor Risager

Hylder dansk profil: Ingen har nogensinde gjort det bedre

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Superliga-spiller imponerer i stor stil nordpå, mener eksperter.

Af Victor Risager

Bodø/Glimt har vundet det norske mesterskab i suveræn stil i år, hvor klubbens danske duo, Kasper Junker og Philip Zinckernagel, har været blandt ligaens allerbedste spillere.

Kasper Junker har således scoret 25 mål på 24 kampe i Eliteserien, hvor han er delt topscorer, mens Philip Zinckernagel har leveret utrolige 19 mål og 18 oplæg. Det er en imponerende og historisk bedrift, hvis man spørger norsk TV2’s ekspert Jesper Mathisen.

Ingen anden spiller har nogensinde imponeret i så stor stil som Zinckernagel i løbet af en hel sæson, mener Jesper Mathisen.

- Philip Zinckernagel er den spiller, der har været den bedste i 2020. Det tror jeg de fleste er enige om. Det har været en fornøjelse at følge ham og hans holdkammerater denne sæson, siger Jesper Mathisen til norsk TV2 og tilføjer:

Læs også:Jagter topscorertitlen: Dansk angriber med hattrick

- Vi har aldrig haft en spiller, der har leveret en bedre sæson end Zinckernagel. Vidar Kjartansson hamrede mål, men det var ikke den samme dominans. Alanzinho er den spiller, der sandsynligvis har domineret mest på banen, for han var helt fænomenal, men Zinckernagel er i hvert fald den, jeg kan huske, der har leveret den bedste enkeltstående sæson.

- Han bliver multimillionær
Efter sæsonen kan Philip Zinckernagel dog være tabt for norsk fodbold.

Han har kontraktudløb ved årsskiftet og kan altså kvit og frit skifte klub, og med den sæson, han har gang i, er der formentlig bejlere nok. TV2-kommentatoren Marius Skjelbæk forventer også, at danskeren bliver belønnet med en stor kontrakt.

Læs også:Danske målmaskiner ligger højt på europæisk topscorerliste

- Vi må huske, at han var en temmelig upåagtet spiller, før han kom til Bodø/Glimt. Han var kendt som en klynkende og problematisk dansker, der samlede gule kort.

- Han var virkelig bare et vrag, som Glimt har slebet til en diamant. Nu kan han gå ud på det åbne marked. Han bliver multimillionær, uanset hvem han skriver under hos, siger Marius Skjelbæk til TV2 Norge.

Philip Zinckernagel, 25 år, har en fortid i FC Nordsjælland, HB Køge, FC Helsingør og SønderjyskE. 

Læs også:Danske stjerner har lavet en aftale: Junker skal være topscorer

Læs også:Vil have Philip Zinckernagel: Det har jeg vidst længe