Video : Tipsbladet
Skandinavien

Kalmar på trænerjagt: FCM'er og AaB'er kandidater

De to assistenttrænere er tilsyneladende kommet i søgelyset hos den svenske klub Kalmar.

De fleste klubber har selvfølgelig kun én cheftræner, men for den svenske klub Kalmar er der en række kandidater til jobbet, da Henrik Rydström har forladt klubben. 

To af dem har til daglig deres gang i Superligaen, da der er tale om FC Midtjylland-assistenttræneren Henrik Jensen samt AaB's Oscar Hiljemark, der ligeledes har assistentrollen. Det melder henholdsvis lokalmediet Barometern og Sportbladet.

Begge trænere har begge primært været i roller som assistent, når det har været på seniorplan. Dog har de prøvet kræfter med cheftræner-jobbet, når der har været brug for en overgangsfigur.

For Henrik Jensen var det mellem Bo Henriksen og Albert Capellas, mens Oscar Hiljemark kom til at stå i spidsen for AaB, da Marti Cifuentes havde forladt nordjyderne og man ventede på at få Lars Friis ind.

Overfor Barometern har Kalmar-sportschef Jörgen Petersson onsdag slået fast, at man er tæt på at have en ny træner på plads.

- Det kan ske på én eller to uger. Jeg er klart optimistisk. Det skal være i god tid, inden vi påbegynder træningen igen den 4. januar næste år, lyder det fra Kalmar-bossen.

AIK-træner Bartosz Grzelak og U19-træner i Bodø/Glimt Jens Karlsson er ligeledes blevet nævnt som muligheder for Smålandsklubben.

Førnævnte Rydström er blevet udpeget som ny cheftræner i Malmö. 

I Henrik Jensens FCM er der desuden en del arbejde at se frem til, hvor den nye spanske træner Capellas mener, at spillerne er for langsomme. Læs mere om det her.