• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Capellas giver FCM-spillerne opsang: For langsomme

Foto: Getty Images

Der er en del ting, som Albert Capellas gerne ser forbedret hos FC Midtjyllands spillere.

Af Oliver Okstrøm

Den spanske træner Albert Capellas kom til FC Midtjylland i begyndelsen af denne sæson, og han har nu derfor stået i spidsen for klubben i det meste af den seneste efterårssæson, hvor der har været lidt for mange op- og nedture. 

Det fortæller han i et interview på midtjydernes hjemmeside, hvor han også kommer ind på, hvad der skal til, hvis de skal løfte sig, når holdet vender tilbage igen efter nytår.

Her er noget af det et spørgsmål om at komme til at spille mere aggressivt, og gerne vil have mere end 55 procents boldbesiddelse i kampene. Der er dog noget, som kommer i vejen for det fra spillernes side, mener Capellas.

- I forhold til vores fem-sekunders-regel, så er det slet ikke godt nok. Det er stadig for langsomt. Spillerne stopper to-tre meter før. De går ikke ind med en vilje om at ville snuppe bolden, siger han og fortsætter:

- Det er noget, som vi er nødt til at gøre bedre i fremtiden. Det er et af de aspekter af spillet, som jeg forventer, at vi kan se, at vi er meget mere aggressive, lyder det fra Albert Capellas.

Derudover står det klart for ham, at der også mangler noget, når de så får fat i bolden. En ting kan være, at der skal være flere såkaldt 'falske løb' fra kantspillerne samt flere bolde over modstandernes forsvarslinje. I omstillingerne er der også regler for ham.

- Vi skal lave hurtigere kontraangreb, og vi skal komme med flere spillere ind i feltet. Hurtigt. Så vi kan score mål indenfor de næste otte-ni sekunder, når vi erobrer bolden. Men det er nemmere, når man får den med flere spillere - og det kan man ikke gøre, hvis man ikke har et godt pres. Det hele hænger sammen. Man kan ikke gøre det ene uden det andet, fortæller FCM-træneren.

Selv kan han også se, at han har lavet fejl i sin tid i hede-klubben.

- Eksempelvis så synes jeg, at jeg i den seneste måned skulle have kommet med mindre information til spillerne, og jeg skulle have lavet træningerne kortere. Og så skulle jeg have skiftet ud tidligere i nogle af kampene. Det kan jeg ikke lave om på, men jeg har lært af det, forklarer Capellas.

I FC Midtjylland er der desuden godt styr på, hvordan spillerne lever i vinterpausen. Læs mere om det her.