• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Klubløs Rieks mærker interesse, mens han træner alene

Klubløs Rieks mærker interesse, mens han træner alene
Foto: Marcus Ericsson/Ombrello/Getty Images

For første gang i karrieren har Søren Rieks ikke en klub, og selv om det er en underlig følelse, finder han trøst i, at der er interesse for ham. Han har dog endnu ikke haft et egentligt kontrakttilbud.

Af Anders Dehn

I dag er en mærkelig dag for Søren Rieks. Det er nemlig første dag, at han sådan rigtig mærker, at han nu er klubløs for første gang i sin professionelle karriere. Hidtil har han været optaget af jule- og nytårsræs, men i dag skulle han have været til træning, hvis han var fortsat i IFK Göteborg.

Men den tidligere landsholdsspiller valgt at takke nej til at forlænge aftalen med den svenske storklub, og i stedet er han nu på klubjagt, efter den gamle kontrakt udløb ved nytår. Det skal han lige omstille sig til.

Læs også: Agenten droppet af Rieks: Han er skuffet over ikke at skifte klub

- De andre skulle møde ind til træning i Göteborg i dag, så det er mærkeligt, i og med jeg stadig bor heroppe, at jeg ikke at skal møde ind. Jeg prøver at vænne mig til tanken om at gå klubløs. Det er lidt en ny tilværelse for mig, men jeg håber selvfølgelig, det snart løser sig, siger Søren Rieks til tipsbladet.dk.

I løbet af december fortsatte han med at træne med i IFK, men det gør han ikke længere. Derfor er Rieks overladt til at træne alene og med en personlig træner. Det er selvfølgelig ikke det sjoveste, som han siger, men i det mindste er motivationen for at holde sig i gang stor.

Rieks ved nemlig, hvor hurtigt man kan miste kampformen, så når den rette klub byder sig til, vil han som minimum være i god fysisk form. Og interessen er der heldigvis stadig efter tre år som profil i Allsvenskan.

- Jeg fornemmer, at der er interesse rundt omkring. De har ikke budt sig til med noget konkret endnu, men jeg har hørt fra mine agenter, at der er interesse. Det er der, det ligger lige nu, siger han. 

Den 30-årige kantspiller sigter stadig efter at blive i udlandet, hvor han har været, siden han i 2012 skiftede fra Esbjerg fB til NEC Nijmegen. Selv om hans fodbold-cv tæller lande og ligaer, der minder relativt meget om hinanden - Danmark, Holland og Sverige - skal det næste skridt dog ikke nødvendigvis være mere eksotisk. 

- Det kunne være rigtig sjovt at prøve noget helt andet, men jeg ved samtidig, at der findes mange gode klubber i Europa. Det skal også være attraktivt for familien, økonomisk og sportsligt. Der er ikke nogle konkrete steder, jeg går efter; det skal passe sammen, det hele, siger Rieks.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Optakt: Irland - Danmark

Skæbnekamp. Det kan ikke siges på andre måder. Irland skal vinde over Danmark for at indløse billet til EM, mens Danm...

Mere Superliga

Fokus