Foto: Getty Images
Skandinavien

Udnytter FCM: Jeg ville tjene 7,8 mio om året der

David Brekalo er i krig med sin norske klub Viking og vil gerne skifte klub. Nu bruger han FC Midtjylland til at lægge pres på.

Det er efterhånden velkendt, at FC Midtjylland fik et bud på Viking-stopperen David Brekalo afvist i sommer. 

Det er også velkendt, at FC Midtjylland dengang ville give ham en solid lønforhøjelse. Velkendt er det også, at han langtfra er tilfreds med Viking, fordi han ikke er blevet solgt til MLS-klubben Orlando, der har fået afvist et bud på ham for nylig. Dette selv om Viking i sommer lovede ham et skifte, efter de havde afvist FC Midtjylland.

Så Brekalo er sur. Rigtig sur. Nu hiver han det helt store skyts frem i et interview med Stavanger Aftenblad, hvor han anklager Viking for ikke at holde, hvad de har lovet. I krigen smækker han pludselig den lønpakke, han ifølge ham selv stod til at modtage i FC Midtjylland, hvis han var skiftet, og det er ikke småpenge.

- Så kommer vi til sommeren 2023 og buddet fra Midtjylland. Det her er vigtigt: Jeg takker nej til 60 millioner norske kroner over fem år ved at sige nej til dem, siger Brekalo til avisen. 

60 millioner norske kroner svarer til lige over 39 millioner kroner herhjemme, og det giver en årsløn på 7,8 millioner kroner om året. Det er en løn, som havde torpederet Brekalo op i topfeltet af FC Midtjyllands lønhierarki. 

Det lyder voldsomt, og måske er det også lidt i overkanten. Tipsbladet har tjekket med kilder, og her lyder det, at beløbet slet ikke er oppe i den størrelsesorden. Dermed lader det til, at David Brekalo og hans lejr bruger FC Midtjylland til at lægge pres på for et skifte.  


David Brekalo har ikke meget at smile af lige i øjeblikket. Foto: Imago.

Skiftet til FC Midtjylland blev aldrig en realitet, og Brekalo selv havde det også fint med at blive i Viking, som kæmpede med om guldet - med lovning om et skifte senere hen. Og det er altså der, vi står nu til stor frustration hos hovedpersonen selv.

- Jeg føler mig ikke som noget offer, men jeg vil have, at folk skal vide, hvad der foregår. Viking holder ikke sine ord. De holder ikke det, de har lovet mig. 

- Viking sagde, at de aldrig ville stå i vejen for mig, den dag jeg ville videre. Jeg har givet mig 100 procent i hver eneste kamp, jeg har spillet for Viking. Jeg er en vinder, som sætter holdet foran mig selv, og min moral er stærk. Når holdet vinder, så vokser og udvikler klubben sig, og det er også godt for mig som spiller.

- Jeg tager min del af ansvaret. Jeg valgte at stole på Viking. Kærligheden og vores fælles ønske var gjensidig. Jeg troede, at vi ikke behøvede at skrive under på noget, men... det er ulækkert, lyder det barske kritik fra den slovenske stopper. 

David Brekalo er lige nu afsted med holdet på træningslejr på Gran Canaria, men han døjer med en skade. Tidligere på måneden var hans agent ude og udtale offentligt, at Brekalo bliver holdt som gidsel af Viking. Læs mere om den historie her.