Skandinavien

Ny Bodø/Glimt-sejr: Danskerklubben kan blive mestre i næste runde

Philip Zinckernagel stod bag oplægget til Bodø/Glimts første mål, mens Kasper Junker scorede de to næste, da klubben slog Kristianssand med 3-2.

Den norske danskerklub Bodø/Glimt har i den norske liga, som følger kalenderåret, været pejlet mod mesterskabet. Søndag kom klubben nord for polarcirklen endnu tættere på, da de slog Kristianssand med 3-2.

I opgøret var både Kasper Junker og Philip Zinckernagel med for Bodø-mandskabet, og de skulle begge få en stor rolle at spille i forbindelse med sejren.

Dog var det Kristianssand, som kom bedst fra start, da de kom foran med 1-0 efter blot fem minutters spil, da Pellegrino sendte dem foran. Føringen holdt indtil kampens 29. minut, da den tidligere Silkeborg-spiller Vegard Moberg udlignede for Bodø efter oplæg fra Zinckernagel.

Herefter var det Kasper Junker, der overtog scenen. Først på et straffespark dybt inde i første halvlegs overtid til 2-1 - og efter en udligning til 2-2 af Bendik Bye sørgede Junker for sejren med målet til 3-2 efter 89 minutters spil.

Det nåede Kristianssand ikke at svare tilbage på, og så gik der atter tre point ind på kontoen for Junker og Zinckernagel.

Resultatet betyder, at hvis Bodø vinder i næste runde, mens både Molde og Rosenborg taber, så er mesterskabet hjemme for første gang i deres historie.