Video : Tipsbladet
Skandinavien

Rygtes til BIF og FCK: Nu giver han stort hint

Spilleminutter er rigtig vigtigt for unge Samuel Brolin.

Samuel Brolin er en ombejlet herre. Den unge svenske målmand er både meldt som et emne i AGF, Brøndby, FC København og Malmö FF, ligesom AFC Ajax også er nævnt som en klub, der holder øje med ham. 

I de to seneste sæsoner har han været udlejet fra AIK til Mjällby for at få en masse kamptræning, da Kristoffer Nordfelt har vogtet skansen i AIK. Nu er lejemålet slut, og Samuel Brolin skal til januar tilbage til AIK. I et stort interview med Sportbladet fortæller han, at han lige nu ikke ved, hvad der skal ske til det nye år. 

- Jeg ved det faktisk ikke, og jeg er ikke begyndt at spekulere så meget på det. Jeg forsøger at fokusere på at komme i form og forberede mig til næste sæson. Det andet kan min agent klare, men jeg lukker ingen døre, siger han og uddyber, at et godt sted at være for ham, er et sted hvor han får en masse spilleminutter:

- Det er et sted, hvor jeg har et godt udgangspunkt for at spille. Nu er jeg på det højeste niveau i Sverige og spiller i Allsvenskan. Vi får at se, om det stadig bliver i Allsvenskan eller ej. Jeg har ingen anelse. Man kan aldrig vide sig sikker på at spille 30 ud af 30 kampe, men jeg vil gerne være et sted, hvor udgangspunktet er, at jeg får chancen for at vise mig frem. Så er det op til mig at vise, at jeg kan det. 

Er det sandsynligt, at du spiller i AIK i næste sæson?

- Jeg har ingen idé. Det er op til AIK, da jeg har kontrakt med AIK. Lige nu er jeg klar til at være der og kæmpe op en plads til januar. Så må vi se, om der sker noget andet. 

Du vil ikke have nogle problemer med at konkurrere mod Nordfeldt? Vil du hellere være et sted, hvor du er mere sikker på at være førstemålmand? 

- Jeg tror, at der er fordele ved begge dele. Hvis man er mere sikker et sted, så giver det noget mere selvtillid, og så kan man arbejde med nogle andre ting, end hvis man konkurrerer med en anden. Hvis jeg skal arbejde sammen med Nordfeldt, er det klart, at det vil presse mig. Det vil ikke nødvendigvis være negativt, siger Brolin, der har det fint med, at han i sidste uge kunne læse, at han blev sat i forbindelse med Malmö. 

Skulle Samuel Brolin skifte til en af de tre danske klubber til januar, så bliver det svært for ham at etablere sig som førstemålmand, medmindre der bliver solgt nogle spillere. Mads Hermansen er sikker i Brøndby. Jesper Hansen står fast i AGF, og Kamil Grabara og Mat Ryan kæmper om hård kamp om målmandsposten i FC København.