Foto: Getty Images
Skandinavien

Svarer på benhård kritik af dansker-præsentation

Mjällby AIF kunne for nylig præsentere den danske fodboldspiller Nicklas Røjkjær. Deres humoristiske præsentationsvideo faldt dog ikke i god jord hos en af den lokale avis' læsere, der mente, at klubben burde 'skamme sig'.

Da Cristiano Ronaldo og Karim Benzema blev præsenteret i saudi-arabisk fodbold sidste år, blev det gjort med så stor pompt og pragt, at det fik den danske tronskifte-ceremoni til at ligne banko-aften i det lokale forsamlingshus. 

Det er dog ikke alle fodboldklubber, der ligesom Al-Nassr og Al-Ittihad, råder over et mangecifret marketingbudget, og her må der i stedet tænktes kreativt, når der kommer nye spillere i folden.  

Det var den opgave, Mjällby AIF's SoMe-reaktion stod over for, da man skulle præsentere danske Nicklas Røjkjær i starten af sidste uge.

Opgaven blev dog løst til dumpekarakter, hvis du spørger Kim Persson, der fik tryk et indigneret læserbrev i den lokale avis Sydöstran.

Præsentations-video fra et 'AA-møde'

I videoen, hvor Mjällby præsenterer den danske kantspiller, er en række af klubbens medarbejdere samlet til, hvad der skal foregive at være et 'AA-møde' - altså et sted hvor mennesker, der lider af alkoholisme, kan mødes og tale om ders problemer. 

Mjällbys sportschef, Hans Larsson, rejser sig op og fortæller, at han ikke har hentet nogle fodboldspillere i 142 dage, hvilket han er meget stolt over. Han får efterfølgende en besked på sin telefon og forlader i fart mødet, mens "Velkommen Nicklas Røjkjær" ruller over skærmen. 

Du kan se videoen nedenfor.

Det humoristisk stemte indslag faldt dog, som nævnt, ikke i god jod hos Kim Persson, der mener, at klubben burde 'skamme sig' over videoen. 

- Jeg bliver trist, når jeg ser, hvordan klubben i 'skyggen af et falsk AA-møde' præsenterer sin nye spiller. Når de præsenterer sit seneste tilføjelse i en atmosfære, der ligner et møde, hvor mennesker har det svært, søger støtte og hjælp, bliver jeg berørt. Det er helt igennem tragisk (...), skriver Kim Persson i et læserbrev, der blev bragt i avisen Sydöstran.

'Hvis vi har stødt nogen, siger vi undskyld'

Den kritik afviser Mjällbys klubchef, Jacob Lennartsson. 

-  Vi laver ikke nar eller sjov med nogen. Vi prøver at skabe genkendelse i vores videoer. Et AA-møde er en alment kendt sammenhæng, og vi prøver ikke at gøre nar med nogle, der har det svært. Vi bruger bare en ramme, som er et alment kendt fænomen i Sverige, fortæller han til Tipsbladet.  

Tror du ikke, der er nogle, der har set videoen, der har følt sig stødt?

Hvis vi har stødt nogen, så rækker vi hånden ud og siger undskyld. Det er bestemt ikke vores hensigt. Vi overvejer altid vores content, før vi sender det ud. Vi har vurderet, at det her er på den rigtige side af grænsen. Det er selvfølgelig beklageligt, hvis der er nogen, der opfatter det på en anden måde. Og så er man velkommen til at henvende sig, siger Jacob Lennartsson.

Kommer i til at overveje det en ekstra gang, næste gang I laver en video?

- Jeg tror ikke, vi kan overveje det meget mere, end vi gør nu. Det kommer vi til at fortsætte med. Vi håber, at vi altid kommer til at træffe det rigtige valg, afslutter han.

Nicklas Røjkjær kom til Mjällby AIF fra FC Fredericia og er blevet udstyret med en aftale frem til 2027.