• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Kenneth Jensen

Tidligere AaB- og Brøndby-spiller bliver sportschef i svensk klub

Foto: Getty Images

Til at starte med skal tidligere AaB- og Brøndby-spiller Martin Erisson stå i lære, inden han efter 2021 sæsonen skal tage over som sportschef i Elfsborg.

Af Kenneth Jensen

Han var en god spiller, svenske Martin Ericsson, både i den danske Superliga og i Allsvenskan, og nu skal den tidligere AaB- og Brøndby-spiller også vise, at han formår at begå sig uden for kridtstregerne i fodboldens verden.

Den nu 39-årige Martin Ericsson er blevet ansat som assisterende sportschef i svenske BK Häcken, som han selv spillede for fra 2012 til 2016, hvor han indstillede sin aktive karriere.

Efter 2021-sæsonen i Sverige er det meningen, at Martin Ericsson skal overtage jobbet som sportschef fra Sonny Karlsson. Men i første omgang skal han altså stå i lære.

- Dels skal Martin støtte Sonny i sportschefsarbejdet i de her to år, dels ser vi de her år som en mulighed for at skabe de bedste betingelser for ham, inden han tager rollen som sportschef - med alt, hvad det indebærer. Fra udbygning af netværk og til at være en vigtig del af strategi-arbejdet, siger klubchef Marcus Jodin.

Martin Ericsson startede allerede sin uddannelse, da han var i Aalborg og har derfor en uddannelse inden for Sport Management. Han tog i 2018 en træneruddannelse.

- De senere år har været lærerige for min personlige udvikling og også for at forstå, hvordan alle dele af en klub hænger sammen. Fra bredden til rekruttering af publikum. Jeg har fået en forståelse for, hvad som er vigtigt, og jeg tror, at en sportschef i dag har behov for at samarbejde med alle, siger Martin Ericsson.

Ericsson spillede i AaB fra 2004 til 2006 og nåede 63 Superliga-kampe og 16 mål, inden han altså tørnede ud for Brøndby fra 2006 til og med 2008. Han spillede 83 kampe i Superligaen og stod for 19 scoringer for de blå-gule.

Ni gange spillede Martin Ericsson for det svenske landshold.