Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Skandinavien

Tidligere FCK-spiller stopper karrieren og bliver træner

Den nu 37-årige midtbanespiller stopper karrieren ved årsskiftet og bliver ungdomstræner i Haugesund.

Han blev ikke nogen succes i dansk fodbold hos FC København, men Christian Grindheim har haft en lang og flot karriere i hjemlandet Norge. Nu takker han imidlertid af.

I sommer åbnede den nu 37-årige midtbanekriger for at indstille karrieren, når kontrakten i Haugesund udløber til nytår, og han har nu besluttet sig endegyldigt. Over for eurosport.no kalder Christian Grindheim det utænkeligt at fortsætte karrieren. 

- Ja, det er det nu. Jeg har vænnet mig til tanken om, at det er okay nu. Jeg troede, jeg ville få en mere negativ reaktion fra mig selv, men jeg føler virkelig, at det er godt at spille disse sidste måneder og derefter lægge støvlerne på hylden, siger Christian Grindheim til eurosport.no.

Men midtbanekrigeren med knap 280 kampe i den bedste norske række og 54 landskampe for det norske landshold forlader ikke Haugesund, hvor han startede karrieren og har spillet siden 2018.

I stedet skal Christian Grindheim blive træner på Haugesunds akademi.

- Vi begyndte at trække Christian ind over vores træningsarbejde sidste år og i år. Han har mere og mere en finger i spillet på banen, men han vil også være i stand til at koncentrere sig om sin spillekarriere resten af ​​året. Der vil være nok arbejde i klubben for ham efter det, siger klubbens cheftræner , Jostein Grindhaug, til eurosport.no og tilføjer:

- Han har en opførsel og personlighed, der har været igennem et langt professionelt liv. Det kan overføres til akademiets spillere og hans holdkammerater. Derfor er han også kaptajn.

Christian Grindheim nåede at halvandet år i FC København med 57 kampe til følge.