Foto: Imago
Skandinavien

Tilbage efter hjerteoperation: Der er få som ham

Anders Christiansen har siddet ude, efter at han i maj sidste år fik indopereret en pacemaker.

Den danske fodboldspiller Anders Christiansen er for alvor tilbage i vigør.

Otte måneder efter at han fik et ildebefindende under en træning i sin klub, Malmö FF, fik han torsdag kampcomeback i den lyseblå trøje.

Det skete i en testkamp mod Silkeborg IF, og den 33-årige anfører og midtbanegeneral leverede sågar en assist i svenskernes sejr på 2-0.

Efter den uhyggelige oplevelse i maj sidste år blev det besluttet, at Anders Christiansen skulle have en pacemaker opereret ind, og ligesom Christian Eriksen har han altså nu formået at gøre comeback på fodboldbanen.

- Det er fantastisk at have ham tilbage. Jeg er så glad. Det føles som at få et familiemedlem tilbage igen, siger holdkammeraten Stefano Vecchia, der nød godt af oplægget fra Anders Christiansen, ifølge Fotbollskanalen.

Cheftræner Henrik Rydström havde ikke ligefrem skiltet med, at Anders Christiansen skulle få comeback torsdag. Men tegnene på træningsbanen har været gode.

- Vi har set til træning, at det er der, men vi vidste ikke, om det ville være der i kampe. Jeg tror, at han følte, at det, han lavede, var meget naturligt. Man bliver bare glad. Det er vidunderligt at se, siger Rydström, som er begejstret over det, som Anders Christiansen bidrager med.

- Der er mange ting. Han har en forbandet aura. Sådan en åbenlys offensiv leder er der få hold i Sverige, der har på den måde, siger Henrik Rydström.

Anders Christiansen fik en halv time på banen i torsdagens dyst mod Silkeborg, og da han blev skiftet ud, blev han tiljublet af Malmös fans.

Han har gennem årene udviklet sig til at være lidt af et klubikon i den sydsvenske klub, hvor han har været ad to omgange.

Han har spillet 234 kampe i Malmö og vundet fem svenske mesterskaber. Midtbanemanden kan prale af fem landskampe for Danmark.

/ritzau/