Ville ikke acceptere Viktor Fischers særaftale
Foto: Getty Images
Skandinavien

Ville ikke acceptere Viktor Fischers særaftale

AIK's norske sportschef Thomas Berntsen ville ikke acceptere, at Viktor Fischer trænede, når han ville.

Viktor Fischer blev mod transfervinduets afslutning i januar udlejet fra Royal Antwerp til AIK i Sverige, men lykken braste hurtigt, da danskeren aldrig kunne finde sin form og gentagne gange blev sat tilbage af skader.

Men i det knap halve år Viktor Fischer var udlejet til AIK, havde han fået de bredeste rammer til at finde sit topniveau. Den tidligere FC København-stjerne havde fået lov til at træne, når han ville, men det gik ikke, da norske Thomas Berntsen blev ansat i maj.

- Han forstod godt, at jeg ikke kunne acceptere det. Det fortalte han mig. Det var helt fair, og så fortalte han mig også, at han havde tænkt sig at stoppe med at spille fodbold. Det havde vi en fin dialog omkring, siger sportsdirektøren til Nettavisen.

Få uger efter ansættelsen af Thomas Berntsen fortalte både AIK og Royal Antwerp, at lejeaftalen mellem parterne blev ophævet, og Viktor Fischer ville indstille sin karriere i en alder af 29 år.

Siden har der været stille omkring den tidligere danske landsholdsspiller, der ikke endnu har sat ord på karrierestoppet. Kort efter skiftet til AIK fortalte han dog om skiftet til Tipsbladet, i hvad der blev hans sidste interview med danske medier inden karrierestoppet.

- Jeg spillede jo ikke, så det var helt oplagt at komme videre til noget andet. AIK ville rigtig gerne have mig på en lejeaftale frem til årsskiftet. Så det var ret fordelagtigt for mig lige nu at komme i gang med at spille noget fodbold igen hos dem, lød det tilbage i februar.

Opholdet i AIK startede også godt for den blonde offensivspiller, der startede tre ud af fire kampe og leverede to scoringer i den svenske pokalturnering i februar og marts.

De fire kampe tog dog hårdt på Viktor Fischers fysik, der inden lejeaftalen blev indgået, nærmest ikke havde spillet fodbold i Royal Antwerp i løbet af efteråret. Samtidig fandt hverken han selv eller AIK rytmen i Allsvenskan.

Skader hæmmede Viktor Fischer, der nu har nydt pensionen i omkring fire måneder. Han er fortsat kun 29 år gammel, så der gemmer sig fortsat mange fodboldår i ham, hvis nu han ønsker at snøre støvlerne på ny.