• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

10 år er gået: Her er årtiets hold i Superligaen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med vores bud på årtiets hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

Når klokken slår midnat den 31. december, er det ikke bare året, der går på hæld - det gør et helt årti.

Det har været ti år med mange højdepunkter i Superligaen, og nogle fantastiske spillere har slået sine folder i Danmarks bedste fodobldrække. Det er selvsagt ikke nogen nem opgave at udpege de 11 bedste.

Tipsbladet.dk's redaktion har alligevel valgt at give det et forsøg og kåre årtiets hold. De 11 spillere er dem, der i vores øjne har gjort det bedst i Superligaen - ikke nødvendigvis de 11 største navne. 

Her er årtiets hold i Superligaen - sat op i en 3-5-2-opstilling:

Målmand: Jesper Hansen, FC Nordsjælland/Lyngby Boldklub/FC Midtjylland
Jesper Hansen har været Superligaens mest fremtrædende målmand de seneste ti år, og han har stadig godt gang i karrieren, selv om han nærmer sig de 35. Jesper Hansen vandt guld med både FC Nordsjælland og FC Midtjylland, og han vogtede målet for Lyngby Boldklub, da de kongeblå tog nogle sensationelle bronzemedaljer i 2016/2017-sæsonen. Har lige vundet Tipsbladets traditionelle kåring Det Gyldne Bur. 

Central forsvarer: Bubacarr Sanneh, AC Horsens/FC Midtjylland
Midtstopperen fra Gambia nåede kun at spille 67 Superliga-kampe, men han satte et meget markant aftryk - naturligvis først og fremmest i 2017/2018-sæsonen. Først storspillede han for AC Horsens og var med til at sikre klubben en historisk top seks-placering, og i vinterpausen skiftede han så til FC Midtjylland, hvor han scorede det mål, der reelt gjorde ulvene til danske mestre. Senere blev Bubacarr Sanneh solgt for 60 millioner kroner til Anderlecht og kan dermed kalde sig den dyreste forsvarsspiller i Superligaens historie. 

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland
Erik Sviatchenko har været fremragende for FC Midtjylland i denne sæson, og han har i det hele taget været en fremtrædende spiller i det forgangne årti. Bortset fra en kort afstikker til Celtic har Sviatchenko i alle årene været en hjørnesten i FCM's centrale forsvar, og han havde formentlig været fast landsholdsspiller, hvis han ikke lige var ramt ind i en generation med mange dygtige spillere på den position. 

Central forsvarer: Mathias "Zanka" Jørgensen, FC København
Han er en spiller, der deler vandene, men man kan ikke komme udenom, at Mathias "Zanka" Jørgensen har været en suveræn midtstopper for FC København. "Zanka" repræsenterede FCK i to omgange i det forgangne årti, og han var med til at vinde tre danske mesterskaber. I sin sidste sæson dannede han et stopperduo med Erik Johansson - som nu hedder Erik Berg - der næppe er set bedre i Superligaen. 

Højre midtbane: Robert Skov, Silkeborg IF/FC København
Robert Skov lagde navn til en historisk bedrift i det forgangne årti. Offensivspilleren scorede i sidste sæon 29 mål i Superligaen, og det er en rekord, som formentlig får lov at stå i mange år. Robert Skov, der nu spiller i tyske Hoffenheim, gjorde også en god figur i Silkeborg IF og fortjener at blive fremhævet, når man ser tilbage på de seneste ti år. 

Central midtbane: Thomas Delaney, FC København
Han udviklede sig i en sen alder, men så gik det ellers også stærkt med Thomas Delaney, der nu tjener til dagen og vejen i storklubben Borussia Dortmund. Særligt i sine sidste 18 måneder i FC København var Delaney en enmandshær og helt åbenlyst den bedste spiller i Superligaen. Midtbanespilleren vandt hele fem danske mesterskaber med FC København. 

Central midtbane: William Kvist, FC København
William Kvist sluttede karrieren lidt i skyggen, men set over en ti-årig periode var han en suveræn mand for FC København. I både 2010 og 2011 blev Kvist kåret som Årets Spiller i Danmark, og der skal selvsagt noget til, at den hæder tilfalder en spiller i Superligaen. 

Central midtbane: Jakob Poulsen, FC Midtjylland
FC Midtjylland og Jakob Poulsen kan blive enige om, at midtbanespilleren havde fortjent en bedre afslutning. Det kan der ikke laves om på, men heldigvis kan der heller ikke laves om på Jakob Poulsens fantastiske meritter i løbet af de seneste ti år. Claus Steinlein har selv kaldt ham den vigtigste spiller i FC Midtjylland i det seneste årti, og han har en kæmpe del af æren for, at FCM har overhalet Brøndby IF og nu er den klare førsteudfordrer til FC København. 

Venstre midtbane: Rasmus Falk, OB/FC København
Mange spillere er kommet og gået i løbet af de seneste ti år, men Rasmus Falk har været der i hele årtiet. Først som en stor profil i OB og senere som en vigtig spiller i FC København. Falk kunne sikkert være skiftet til en udenlandsk klub for længe siden, men han har valgt Danmark til, og man må løfte på hatten for, at han har formået at holde et højt niveau i ti år. 

Angriber: Dame N'Doye, FC København
Den bedste udlænding nogensinde i dansk fodbold? Dame N'Doye er en brandvarm kandidat til den titel. Han var rigtig god, da han huserede for FCK i starten af årtiet, men de færreste regnede med, at han var lige så god, da han vendte tilbage i 2018. Det var han imidlertid. Sikke en angriber. 

Angriber: Kamil Wilczek, Brøndby IF 
Kamil Wilczek er måske den bedste afslutter, der har været i Superligaen i de seneste ti år, og i 124 kampe er det blevet til 71 mål. Brøndby IF skød for alvor papegøjen, da de lokkede Kamil Wilczek til Danmark, og det er markant, som han har formået hele tiden at udvikle sig i en sen fodboldalder. 

Læs også:Skade tog hårdt på Brøndby-profil: Jeg er glad for, at han er glad igen

Læs også:Her er Brøndby, FCK og AGF's modstandere i Atlantic Cup

Læs også:Millioninvestering skal give FCN et forspring mod storklubber

Læs også:To italienske storklubber kæmper om tidligere FCN-profil

Læs også:Kasi-Jesper vil være medejer i Brøndby IF: Skal være bedste klub i skandinavien