Superliga Ole Hoffskov

2. december: Diplomingeniøren måtte sige op efter tre måneder

2. december: Diplomingeniøren måtte sige op efter tre måneder
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk's julekalender byder på en historie om en Superliga-spiller hver dag frem til jul. I dag er det Randers FC's nummer 2, Kasper Enghardt.

Af Ole Hoffskov

For nogle er det bare et tal, men for andre er det et synonym. For dem er rygnummeret synonym med en position eller en person. For dem er nummeret på ryggen lige så mytisk som navnet lige oven over. Tallet alene kan ikke få spilleren til at gå over i historien, men spilleren kan gøre tallet legendarisk.

Laudrup, Maradona og Pelé i 10’eren; George Best, Eric Cantona og David Beckham i Manchester Uniteds 7’er; Johan Cruyff i nummer 14. Nummeret forpligter, og hver dag frem mod jul kigger tipsbladet.dk nærmere på et rygnummer og den historie, der gemmer sig bag spilleren, som bærer det.

I dag er den 2. december, og vi sætter fokus på nummer 2 i Randers FC, Kasper Enghardt.

Der er mange veje, der fører til Superligaen. Den vej, der har været Kasper Enghardts, adskiller sig fra de fleste.

Mens mange Superliga-spillere fik kontrakter som 16-årige og spillede på U-landshold, knoklede Kasper Enghardt med svære udregninger og tunge bøger. Han blev nemlig først fuldtidsprofessionel som 24-årig. Inden da gik meget af tiden på skolebænken, og han nåede både at uddanne sig til diplomingeniør og blive ansat på metrobyggeriet, inden Randers FC ringede og ændrede hans tilværelse radikalt. 

- Jeg var entrepriseleder på metrobyggeriet i København, og mit job bestod primært i at styre to stationer. Jeg var ansvarlig for Frederiksberg og en ved Enghave Plads. Jeg var så at sige den ansvarlige for, at tingene blev gjort, og at det hele spillede på byggepladserne. Det kunne være mit job at sikre, at maskinerne kom frem til tiden, eller vi fik leveret en kran, hvis det var det, der var brug for, fortæller Kasper Enghardt og tilføjer:

- Jeg blev uddannet diplomingeniør i vinteren 2016, og så fik jeg jobbet ved metrobyggeriet. Jeg nåede kun at være ansat i to-tre måneder, før jeg blev fuldtidsprofessionel i Randers FC, men det var et dejligt arbejde, som jeg var glad for.

De fleste arbejdsgivere havde næppet hyldet en nyansat medarbejder for at sige sit job op efter få måneder, men det gik godt for Kasper Enghardts vedkommende.

- Min arbejdsgiver var egentlig bare glad på mine vegne. De vidste godt, at min store drøm var at leve af fodbold, så der var ingen problemer, da jeg sagde op. I det hele taget var min arbejdsgiver meget forståelig i forhold til, at jeg spillede fodbold ved siden af i FC Helsingør, fortæller Enghardt, der ikke mødte forståelse alle steder fra i forhold til fodboldkarrieren:

- Før jeg blev ansat, var jeg til en jobsamtale, hvor jeg meget klart fornemmede, at de ikke brød sig om, at jeg spillede ved siden af. Så det job fik jeg ikke.

Jobbet på metrobyggeriet i København var en fuldtidsstilling, og da Kasper Enghardt ved siden af spillede fodbold i FC Helsingør, hvor han var anfører, var det som regel nogle meget lange dage, Enghardt stod op til.

- Jeg mødte typisk klokken 7 og var på arbejde til klokken 15, og så gik turen videre til træning i FC Helsingør bagefter. Jeg skal hilse og sige, at jeg var godt træt, når jeg kom hjem om aftenen. Og så var der jo kampe i weekenden.

- Når jeg tænker tilbage på det, var det da en hård tid, men dengang var det bare hverdag, og det hele kørte sin vante gang. Nu er jeg selvfølgelig rigtig glad for, at jeg kan koncentrere mig fuldt ud om at spille fodbold i Randers FC, fortæller forsvarsspilleren.

Kasper Enghardt var 24 år, da drømmen om at blive professionel fodboldspiller gik i opfyldelse, og han kan ikke selv lade være med at trække på smilebåndet, når han tænker på sin vej til Randers FC og en tre-årig fuldtidskontrakt.

- Jeg har haft en lidt anderledes vej. Som U-spiller fik jeg at vide, at jeg ikke var god nok, og så måtte jeg selv banke på døren hos FC Helsingør, hvor jeg havde en fin tid. Jeg mistede aldrig troen på, at jeg kunne blive professionel fodboldspiller, og jeg er glad for, at det lykkedes i sidste ende. Forhåbentlig har jeg mange gode år foran mig som spiller, siger han.

Når fodboldstøvlerne engang stilles på hylden, er han klar til at vende tilbage til byggepladserne.

- Jeg er glad for, at jeg har en uddannelse i ryggen, som jeg kan bruge efter min aktive karriere, og jeg forestiller mig da helt sikkert, at jeg skal tilbage som ingeniør. Det var et job, jeg var rigtig glad for, siger han.

Kasper Enghardt udmærker sig ikke kun blandt Superliga-spillere ved at være uddannet ingeniør. Hvis man googler Kasper Enghardts navn, er noget af det første, der dukker op, "Kasper Enghardt hår". Det skyldes den hvide tot i panden, der er blevet meget karakteristisk for forsvarsspilleren. 

Men hvad er det for noget med den hvide tot?

- Det skyldes en pigmentfejl i håret. Det er noget, jeg har arvet fra min mor, og min morfar har det også. Jeg synes egentlig, det er meget sjovt at skille sig lidt ud, og hvem ved – hvis jeg en dag bliver en stor fodboldstjerne kan det være, børnene løber rundt og kopierer mit hår. Det må jeg arbejde lidt på, lyder det med et grin fra Kasper Enghardt, der næppe ville have fået mange fans til at kopiere hans hår, hvis han var blevet ved sin læst som ingeniør.

Hvad betyder dit rygnummer for dig?

- Jeg vil rigtig gerne spille i nummer 2. Det går helt tilbage fra ungdomsårene, hvor jeg havde nummer 2 på ryggen, og så har det sådan set fulgt mig. Jeg fik nummeret igen i FC Helsingør, og så var det heldigvis ledigt i Randers FC, siger Kasper Enghardt og tilføjer:

- Det er ikke sådan, at jeg har noget mytologisk forhold til nummer 2, men hvis nummeret er ledigt, ville jeg vælge det til enhver tid.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.