• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

AaB-boss efter fyring: Den del tager vi internt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik Hamrén er færdig som træner for AaB, og det var en enig sportslig sektor, der tog beslutningen, lyder det fra direktør Thomas Bælum, der ikke vil sige noget om, hvad Erik Hamrén sagde til fyringen.

Af Kenneth Jensen

Sølle seks point i 13 kampe var mere, end hvad Erik Hamrén kunne holde til.

Derfor er svenskeren nu fortid i AaB, som er i gang med sin tredje cheftræner i denne periode, hvor pilen i den grad peger mod en nedrykning.

AaB har otte point op til nedrykningsstregen og bare 10 kampe at hente AC Horsens i. Så det er en slags sidste desperations kast med terningerne.

- Det er mangel på resultater (der har fået klubben til at fyre Hamrén) Nu håber vi på små nuancer, der kan udløse noget energi. Vi tror ikke på en paladsrevolution ved at skifte træner, men forhåbentlig kan det udløse noget energi, siger Thomas Bælum til Tipsbladet.

Har I givet en opsang til spillerne?

- Der er ikke nogen, der tror på, at spillerne ikke vil vinde kampe. Og de leverer en indsats. Der er en god træningskultur, og der bliver investeret. Spillerne presses hver eneste dag til at yde deres bedste.

- Alle i klubben må evaluere sig selv og kigge indad, det gælder også spillerne. Vi håber, at alle leverer til træning og bliver to procent bedre. Jeg er sikker på, at alle spillere spiller kampene for at vinde, så vi ændrer ikke tonen.

I skriver, at Hiljemark som udgangspunkt er træner resten af sæsonen. Hvad betyder det?

- Vi har valgt Oscar, fordi vi mener, han giver os den bedste sandsynlighed for at vinde. Så udgangspunktet er, at Oscar gør sæsonen færrdig.

Var Erik Hamrén enig i beslutningen?

- Den dialog tager vi internt. Det er en sag mellem os.

Har spillerne været involveret i beslutningen?

- Nej, de har ikke været involveret. Det har været en evaluering fra den sportslige sektor.

Når man ser sådan en sæson her, så ligner det slet ikke AaB. Trænerfyringer, rygter om uro i spillertruppen og så videre. Jeg ved ikke, om der er et spørgsmål i det, men er du enig i, at det er svær og atypisk AaB-sæson?

- Det er altid træls at skulle skifte træner, og det er det også, når man ligger, hvor man gør. Der har været et ekstra fokus, og det har været med et negativt fortegn. Der er meget fokus på en klub som vores, men jeg synes også, der har været spillemæssig fremgang - det har bare ikke givet udslag i point og sejre.

Så troen er der stadig?

- Så længe der er en chance for at hente holdene foran, kører vi på. Vi giver den fuld gas, og vi ser optimisme og kampe, hvor der investeres. Der har været flere kampe, hvor tilfældigheder har gjort, at vi ikke har vundet.

AaB tabte søndag til Randers FC. Erik Hamrén fik 13 kampe i spidsen i Superligaen for AaB - det blev blot til seks point i alt.