• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

AaB-ikon om klubsalg: Det havde været forfærdeligt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-ikonet Lynge Jakobsen stoppede for otte år siden som sportschef i AaB. I sidste uge trådte han ud af bestyrelsen i klubben. Tipsbladet har talt med legenden om et langt kærlighedsforhold til AaB og fodbolden.

Af Sebastian Stanbury & Kenneth Jensen

Han var med i en menneskealder, men i sidste uge trak tidligere AaB-direktør Lynge Jakobsen sig fra bestyrelsen i Aalborg Boldspilklub A/S, og dermed er det kun amatørdelen - AaB af 1885 - han er en del af.

Tipsbladet har talt med nordjyden om AaB, fodbold og den udvikling, det hele bevæger sig i.

Der er nemlig sket meget de sidste 25 år omkring talentudvikling i Danmark, og så fortæller den 70-årige også, hvordan der er kommet meget bedre faciliteter i dansk fodbold.

- Men det er blevet mere tydeligt, at pengene bestemmer meget i fodboldens verden. Det er sgu på godt og ondt, siger Lynge Jakobsen og nævner de mange klubsalg som eksempel:

- Hvis man kan sælge sig til nogle udlændinge, så synes man i dag, at det er en god ting. Altså, hvis jeg for nogle få år siden havde fået at vide, at AaB skulle sælges til nogle russere eller kinesere eller hvor fanden, de skulle komme fra, så ville jeg havde syntes, det var ganske forfærdeligt. Men England, som jo er højborgen for fodbold, de har jo vist i mange år, at det er en ny tid. Man kan så diskutere, om det er en god tendens eller ej, men vi ser det også i udpræget grad i Danmark.

- For mig kommer det an på, hvem køberen er. Jeg synes selvfølgelig, at i en eller anden udstrækning bør en klub fra 1885 jo stadigvæk være synlig i sådan et fællesskab. Og det er mit indtryk, at nogle steder handler det om at bringe spillere ind i Danmark fra oversøiske lande, for at man kan få dem videre i Europa. Jeg vil sige, at hvis det er det, der er missionen, så bryder jeg mig ikke om den.

- Hvis missionen er at have kapital nok til at være med, hvor det er sjovt at være, og at der er nogen, der er interesserede i at bære de penge til, som er nødvendige engang imellem, så understøtter det bare den klub, som man har. Frem for at det har været lokale investorer, så bliver det investorer udefra, og så tror jeg godt, at jeg kan leve med det. Men jeg synes, jeg ser nogle eksempler på, at det handler om noget andet end bare at få en fodboldklub til at udvikle sig som en god klub, siger den tidligere AaB-boss i interviewet med Tipsbladet.

I interviewet fortæller Lynge Jakobsen også, at han måske for tidligt valgte at træde ind i bestyrelsen hos den nordjyske klub, og så tager han temperaturen på klubben i dag, ligesom han vurderer muligheden for, at AaB på sigt kan vinde et dansk mesterskab. 

Du finder interviewet Lynge Jakobsen i Tipsbladet, som du får ved at købe Ekstra Bladet fredag. Udover historien med Lynge Jacobsen er der også et stort interview med den danske landsholdsmålmand Jonas Lössl, og så bliver der set nærmere på West Hams fremragende sæson. 

Du kan også få Tipsbladet leveret til døren - se mere om hvordan her.