Superliga Victor Risager

AaB-personale overfaldet til Brøndby-kamp

Foto: Jan Christensen/Getty Images

I løbet af AaB's hjemmekamp mod Brøndby IF søndag eftermiddag blev bodpersonale angiveligt overfaldet af udebanefans. Nu er der åbnet en politisag.

Af Victor Risager

Brøndby IF kunne søndag eftermiddag juble, da de blå-gule besejrede AaB, men det var ikke alle medrejste fans, der var i lige godt humør i Aalborg. 

På Twitter beskriver brugeren Jesper Lohse Andreasen således, hvordan nogle udebanefans overfaldt personale i AaB-boderne. Der blev blandt andet taget kvælertag på en, der bemandede en bod, lyder det.  

Over for Tipsbladet bekræfter Thomas Bælum, administrerende direktør i AaB, at der har været en episode i udeholdets sektion. 

- Jeg kan bekræfte, at jeg har hørt om episoden fra kontrollørerne og bodpersonalet. Hvad der helt nøjagtig er sket, ved jeg ikke. Der foregår en evaluering nu, men det lyder som om, at der har været en episode, som bare ikke skal ske på stadion.

- Det, som jeg har evalueret med sikkerhedsfolkene og bodpersonalet, er, om det her var en tendens blandt en stor gruppe. Det mente man ikke, at det var. Det var nogle enkeltindivider, der gik langt over stregen, og så lukkede vi boden ned og sagde tak for den her gang. Det var selvfølgelig noget, der var utilstedeligt, siger Thomas Bælum og tilføjer:

- Som jeg har forstået det, var det én, der blev overfaldet. Men der var en gruppe personer, der viste en provokerende adfærd. Det var en mindre gruppe, og så var der én, der gik langt over stregen. Det er sådan, jeg har forstået det. 

AaB har desuden oplevet en stigning i uroligheder på tribunerne, mens der er kommet flere folk på stadion, og derfor er der også konstant dialog mellem Superliga-klubberne for at skabe bedre sikkerhed. 

- I takt med at der kommer flere og flere fans på stadion, har vi desværre også oplevet, at der har været uroligheder omkring nogle fangrupperinger. Det har vi fokus på hele tiden, og arbejdet stopper aldrig. Vi skal hele tiden blive bedre til at have dialogen og sørge for sikkerheden, så vi kan skabe en familiefest og have de stemningsskabende, for det må ikke gå over gevind som i går, siger AaB-direktøren. 

Brøndby IF's kommunikationschef, Christian Schultz, fortæller til Tipsbladet, at sagen er anmeldt til Nordjyllands Politi, og at Brøndby IF vil hjælpe politiet så vidt muligt. 

- Vi er bekendt med, at der var en episode, som er blevet politianmeldt. Den opførsel hører ingen steder hjemme, og vi bakker fuldt ud op om politiets efterforskning af sagen og står til rådighed for Nordjyllands Politi i det omfang, der er brug for det, siger han.

Kampen i Aalborg sluttede med en 3-1-sejr til Brøndby IF.