• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

AaB-skepsis: Det rykker dem ingen steder

Foto: Getty Images

De 30 millioner kroner, som AaB har fået tilført, er ikke noget, som vil have den store effekt, vurderer Tipsbladets chefredaktør.

Af Jacob Quvang

Efter måneder med masser af spekulationer meldte AaB ud i sidste uge, at klubben har fået nye medejere i form af tyske Sports Strategy Excellence 22 (SSE22). Tyskerne, der har den tidligere landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger i spidsen, har sikret sig cirka 20 procent af aktierne i selskabet bag Superliga-klubben for lige under 15 milioner kroner. 

Manøvren sikrer AaB omkring 30 millioner kroner i denne omgang, da de eksisterende aktionærer ligeledes skyder godt 15 millioner kroner ind i klubben. Derudover får klubben yderligere 15 millioner kroner, men de er allerede brugt i form af et lån tilbage i slutningen af 2022. 

30 millioner kroner er dog ikke noget, som imponerer Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen. Det er en lav pris, mener han, og det siger noget om, at AaB er presset.

- 30 millioner kroner er ikke mange penge i 2023, som det var for 20 år siden. Det er ikke noget, som på nogen måde rykker AaB nogle steder. Det er simpelthen for, at man kan betale sine regninger, og at man kan gøre det i 2023 ud, og så er der sådan set heller ikke mere i det. 

- Det siger noget om, at AaB er presset, og hvor dårlig økonomien har været. Det er en lav pris, de nye tyske investorer betaler for deres andel i AaB. Det er ikke en høj pris, og det er ikke mange penge. Det er få penge, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.  

Tipsbladets chefredaktør vil dog vente med at dømme de nye ejere, indtil han har set deres handlinger. Det kan dog kun blive bedre, for de seneste år i AaB har været katastrofale. 

Hele hans analyse af AaB's nye ejersituation kan ses i afspilleren over artiklen.

Tipsbladet har talt med en stor AaB-fan om de nye investorer, som mener, at de nye tyskere virker troværdige. Læs mere om det her.