Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

AC Horsens mindsker budgettet i den kommende sæson

Trods sportslige succes mindsker AC Horsens budgettet i den kommende sæson, fortæller Bo Henriksen.

AC Horsens har været fremragende til at få meget ud af lidt. En gennemgang lavet af Tipsbladet i forrige uge viste, at Bo Henriksens mandskab er det hold i Superligaen, der får "flest point for pengene".

De takter skal klubben helst fortsætte - i den kommende sæson bliver der nemlig endnu mindre at rutte med.

Læs også:Kasper Junker leverer hattrick og sender sin klub til tops i Norge

AC Horsens meldte ud i forlængelse af den ordinære generalforsamling i sidste uge, at man er åben for at lukke nye investorer ind i varmen. Lige nu stirrer klubben nemlig ind i en fremtid, hvor pengene bliver færre.

- Min bestyrelse har været ude at indikere, at vi et eller andet sted er til salg. De vil gerne have nogle nye investorer, der kommer ind. Det er et naturligt skridt. Det er en nobel og intelligent bestyrelse, jeg har, for de kan godt se, at med det budget, vi har, får vi det svært, siger Bo Henriksen til Tipsbladet og tilføjer:

Læs også:Bo Henriksen afslører: Vi har skrevet under med to nye spillere

- Jeg kan også fortælle, at vi endda skal mindske budgettet til næste sæson. Det betyder, at vi får endnu dårligere forudsætninger. Det bliver ikke nemmere at overleve næste sæson. I år skal vi blive nummer 11 for at overleve i Superligaen, i næste sæson skal vi blive mindst nummer 10 for at blive i Superligaen. Det bliver stadigt sværere at være med, og det bliver stadig sværere at følge med økonomisk.

- Derfor har bestyrelsen besluttet, at vi er nødt til at få nye investorer ind, hvis vi på sigt skal overleve i Superligaen.

AC Horsens sikrede sig i weekenden en ny sæson i Superligaen, da et point mod Randers FC var nok til, at østjyderne ikke kan ryge ud af top to i deres slutspilspulje. Dermed skal Bo Henriksen og co. spille for en plads i Europa i den resterende del af sæsonen. 

Læs også:Esbjerg-kriger: Overlevelse vil være større, end da vi vandt bronze

Læs også:AC Horsens-profil efter sikret overlevelse: Nu skal vi kigge opad

Læs også:Troels Bech har undgået Horsens: Det sidder virkelig dybt i mig