• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AC Horsens scorer kassen på FCK's Joronen-salg

AC Horsens får for anden gang penge ind på kontoen for Jesse Joronen. Østjyderne har nu tjent over ti millioner kroner på målmanden.

Af Ole Hoffskov

Jesse Joronen har været en fremragende mand for AC Horsens.

Han kom til den jyske Superliga-klub for ingenting og var en god målmand i en enkelt sæson, inden han blev solgt videre til FC København for et stort beløb. Nu har AC Horsens tjent penge på Joronen for anden gang.

Torsdag blev målmanden solgt fra FCK til Brescia, og det udløser en sum penge til AC Horsens, der i sin tid sikrede sig en videreslagsklausul på finnen. Ifølge lokalavisen Horsens Folkeblad indkasserer østjyderne fem millioner kroner, og hvis man lægger dem sammen med de godt seks millioner kroner, Horsens fik i transfersum af FCK for et år siden, har klubben altså tjent 11 millioner kroner på målmanden.

Det må siges at være godt købmandsskab af jyderne.

Brescia er oprykkere i den italienske Serie A, og klubben fik formentlig øje på Jesse Joronen for et års tid siden, da han stod to brandkampe for FCK mod Atalanta i Europa League-kvalifikationen. Jesse Joronen reddede blandt andet et straffespark fra Andreas Cornelius.

Finnen nåede at optræde 59 gange i Superligaen. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus