• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Ærgerlig U21-træner var overbevist om EM-plads

Foto: Getty Images

Skuffelsen lyste ud af U21-landstræner Jesper Sørensen efter den missede kvalifikation til næste sommers EM.

Af /ritzau/

Danmarks U21-landstræner Jesper Sørensen havde svært ved at skjule skuffelsen, da holdet tirsdag aften missede kvalifikation til næste sommers EM-slutrunde.

Danskerne tabte til Kroatien i straffesparkskonkurrence efter at have indhentet kroaternes føring fra den første playoffkamp.

2-1 blev det i ordinær kamp, samme cifre som Kroatien vandt med i fredags. Efter en målløs forlængelse skulle der straffespark til for at finde EM-deltageren. Og det blev altså ikke Danmark.

- Jeg er enormt ærgerlig. Det er det her, som vi har arbejdet for, har forberedt os på, troet på og håbet på. Vi har ikke haft et scenarie, hvor vi ikke skulle gå videre.

- Det er en god gruppe, der har været gode sammen. Det stopper så her for nogle af dem. Det er en hård tid inde i omklædningsrummet, siger Jesper Sørensen.

Danmark fik en forrygende start på opgøret og sad fuldstændig på kroaterne fra kampens begyndelse. Efter 20 minutter var holdet også allerede foran 2-0.

- Det er svært at spille 90 minutter, som vi startede kampen. Det er noget af det bedste, jeg har set os spille overhovedet. Vi forsøgte at animere spillerne til at gå efter nummer tre, og det gjorde de også.

- Men jeg synes også, at kroaterne fik vist os, at det er et stærkt hold, siger landstræneren.

Han havde forventet, at det ville blive tæt. Derfor kom det heller ikke som en overraskelse, at det hele skulle afgøres fra straffesparkspletten.

- Lige fra vi mødtes i mandags, har alle spillere efter hver træning sparket et straffespark, for vi vidste godt, at vi kunne ende her.

- Vi har haft en liste på forhånd med spillere, som vi kunne forestille os skulle ende med at sparke. Den liste var alle dem, der endte med at sparke, siger Jesper Sørensen.

Rasmus Højlund og Jesper Lindstrøm var begge spillere, der stadig havde alderen til at være med på U21-holdet.

Begge var dog udtaget til A-landsholdet i denne omgang og derfor ikke til rådighed for Jesper Sørensen.

- Tragten vender kun en vej, det ved vi også godt. Formålet er, at vi skal have så stærkt et A-landshold som overhovedet muligt.

- Det er også derfor, at vi går ret meget op i det her, fordi det er gavnligt senere hen for det danske A-landshold.

Derfor ærgrer det også landstræneren, at det ikke lykkedes at kvalificere sig til næste sommers slutrunde.

- Det er rigtig god og vigtig lærdom for spillerne at komme med til en slutrunde, og hvordan man gebærder sig ved en slutrunde. Så det er klart, at det selvfølgelig ikke er fantastisk, siger Jesper Sørensen.

/ritzau/