• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mathias Høj Jensen

Afløser til superstjerne: Brøndby-es var på tale

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ajax var meget tæt på at hente den danske Brøndby-angriber Peter Madsen til klubben som afløser for Zlatan Ibrahimovic.

Af Mathias Høj Jensen

Den tidligere Brøndby-spiller Peter Madsen var meget tæt på at afløse Zlatan Ibrahimovic på angriberpositionen i Ajax i 2002.

Det fortæller han selv i podcasten 'Graulund I Dybden'.

I 2002 var Peter Madsen med til at vinde det danske mesterskab med Brøndby. Her scorede han 22 mål og kunne dermed også lade sig hylde som topscorer i Superligaen.

Den solide målform gav en plads på landsholdet til VM-slutrunden, men de gode takter tiltrak også opmærksomhed fra udlandet. Ajax var blandt bejlerne til den danske angriber, som skulle være arvtageren fra Zlatan Ibrahimovic i den hollandske storklub.

- Jeg var til VM og snakkede med Per Bjerregaard, og han siger 'Peter nu har vi det på plads. Nu skal du til Stade Rennes i Frankrig'. Så kommer jeg hjem og går i København med min kone, og bliver ringet op 'i dag eller i morgen tager du til Holland', nu skulle jeg til Ajax, og det var også på plads. Der skulle de så først sælge Zlatan, så det var et stort navn at træde efter, siger Madsen.

Skiftet til Ajax gik dog i vasken. Zlatan Ibrahimovic blev i den hollandske storklub, mens Madsen havnede hos tyske Wolfsburg på en lejeaftale i vintertransfervinduet i 2003.

Siden da fik Madsen nogle år i tysk fodbold hos Bochum og Köln foruden et lejeophold i engelske Southampton, inden han i 2007 vendte hjem til Brøndby igen.

Madsen spillede over 100 kampe og lavet mere end 30 mål i sin tid i Brøndby, ligesom han også fik lidt flere end 10 kampe på det danske A-landshold.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus