Afsløring: AGF henter Sölvi Stefánsson
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Afsløring: AGF henter Sölvi Stefánsson

Ifølge Tipsbladets oplysninger er AGF få detaljer fra at sikre sig islandsk kæmpetalent.

Sölvi Stefánssons navn har de seneste dage summet i samme sætning som AGF.

Og hvis ikke du allerede har noteret dig hans navn, så kan du godt gøre det nu. For Tipsbladet kan nemlig afsløre, at Sölvi Stefánsson skifter til AGF, når de sidste formaliteter er faldet i hak.

Som navnet antyder er Sölvi Stefánsson islænding og spiller til dagligt på Vikingur Reykjaviks U20-hold. Han er fra årgang 2007 og er derfor blot 16 år gammel.

Sölvi Stefánsson opholder sig ifølge Tipsbladets oplysninger fortsat på Island, men det er blot formaliteter, der afholder AGF fra at kunne præsentere den 195 centimeter lange midtstopper.

Og umiddelbart er det en rigtig spændende spiller med et stort potentiale, som AGF får fingrene i til deres akademi.

- Han er en fantastisk spiller. Han er ikke bare et af vores største talenter men også et af Islands største talenter. Han er fra årgang 2007, hvilket er en meget stærk årgang. Hans loft er meget højt, og han kan blive lige så god, som han har lyst til. Han er meget venlig og afslappet, så han er også en spiller, som er nem at omgås, siger Vikingurs sportsdirektør og tidligere AGF-spiller, Kári Árnason, til Tipsbladet.

- Han er 195 centimeter høj, og har også en god fart, hvilket er sjældent, når spillere er meget høje. Hans største styrke er, at han er rigtig god på bolden. Vi skiftede hans position fra central midtbane til centerforsvarer for et år siden, og siden er det gået stærkt. Han har den rette mentalitet, så jeg forventer mig store ting fra ham.

Sölvi Stefánsson spiller til dagligt på Vikingurs U20-hold, mens han træner fast med førsteholdet. Han har også fået sin debut på førsteholdet, men i jagten på det islandske mesterskab må man gå på kompromis med seniorminutterne til Sölvi Stefánsson.

- Hvis vi var placeret midt i tabellen, så ville han have spillet samtlige kampe. Vi kæmper for både mesterskabet og succes i Europa, men gjorde vi ikke det, så kan jeg forsikre, at han ville spille alle kampe, siger Kári Árnason, der står noteret for 45 Superliga-kampe for AGF og Esbjerg fB.

16-årige Sölvi Stefánsson spillede 90 minutter i sin debut mod Magni, som man besejrede med 6-2, i pokalturneringen. Inden sæsonen deltog han også i flere af holdets testkampe.

AGF kunne onsdag præsentere 17-årige Noah Strandby Oliver, som kommer til fra Esbjerg fB. Inden længe får han selskab af Sölvi Stefánsson, der i øvrigt er fast mand på Islands U17-landshold.