Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Afsløring: AGF henter supertalent

Ifølge Tipsbladets oplysninger har AGF sikret sig et stort talent til deres ungdomsafdeling.

Tilbage i juli kunne Tipsbladet afsløre, at AGF gik på rov i den islandske talentmasse, hvor man hentede forsvarsspilleren Sölvi Stefánsson til klubbens ungdomsafdeling. En handel der siden er blevet bekræftet af AGF selv.

Nu kan Tipsbladet så fortælle, at man på ny henter en islænding. Denne gang er der tale om den 15-årige offensivspiller Tómas Óli Kristjánsson fra Stjarnan.

Men før han får fast adresse i Danmark, må man væbne sig med tålmodighed. Islændingen kan først officielt skifte klub, når han fylder 16 år, hvilket han gør i starten af det nye år.

Tómas Óli Kristjánsson har ad flere omgange besøgt træningsanlægget på Fredensvang, ligesom han også har været til prøvetræning i Benfica og Real Sociedad. Det er også blevet til en træningskamp for AGF mod Ajax.

Dermed bliver han den næste i rækken af en lang liste af talenter, som tager turen fra Stjarnans ungdomsafdeling til større adresser.

I sommeren 2022 tog Óli Valur Ómarsson til Sirius, Daníel Freyr Kristjánsson er skiftet til FC Midtjylland, Guðmundur Baldvin Näkkvason røg til Mjällby AIF og IFK Norrköping snuppede Ísak Andri Sigurgeirsson.

Endnu et af Stjarnans unge talenter kan også rykke med Tómas Óli Kristjánsson til Danmark, da Gunnar Orri Olsen rygtes til FC København. Han har tidligere prøvetrænet hos de danske mestre, men lige nu synes forbindelse ikke rygende varm.

- Vi har hørt om interessen, men der har ikke været nogen konkret kontakt. Han er kun 15 år gammel, så der vil måske komme noget til os i løbet af de næste måneder. Vi har hørt om interesse fra FC København og andre klubber, og det er forhåbentligt noget, som vil udvikle sig, sagde Stjarnans sportschef, Thorvaldur Örlygsson, til Tipsbladet tilbage i oktober.

Både Tómas Óli Kristjánsson og Gunnar Orri Olsen er en del af Islands U17-landshold, mens de spiller på U19-holdet i Stjarnan. Tómas Óli Kristjánsson gør sig på kanten, men kan indtage flere offensive positioner og udmærker sig ved sin fart.