• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Afsløring: Malmö har budt på Superliga-profil

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet kan afsløre, at Malmö FF har fået et stort bud på Silkeborg-stjerne afvist.

Af Ole Hoffskov & Kenneth Jensen

Det er kun et år siden, at Silkeborg IF hentede forsvarsspiller Tobias Salquist på en fri transfer i Hobro IK, men den 26-årige stopper er i dag mange millioner værd, fordi han i 2021 har været fantastisk for midtjyderne.

Faktisk så fremragende, at en af Skandinaviens største klubber har testet Silkeborgs villighed til at sælge.

Selv om det kun er en måned siden, at Tobias Salquist forlængede sin kontrakt med den dygtige stopper, kan Tipsbladet nu afsløre, at de svenske mestre Malmö FF har budt et pænt millionbeløb på Tobias Salquist.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er buddet på Salquist på mere end fem millioner kroner, men det bud er blevet afvist af SIF's sportslige ledelse, der vil holde på den dygtige stopper i et forår, hvor man spiller med om top seks. Silkeborg IF lever i høj grad af at sælge spillere, og her har klubben haft mulighed for at gøre en storslået forretning, men alligevel har jyderne altså takket nej til den svenske mesterklub. 

Tobias Salquist kom som ung frem i netop SIF og har været forbi de udenlandske klubber Zulte Waregem og Lilleström, inden han kom tilbage til dansk fodbold og Hobro i september 2020.

I efteråret fortalte han til Tipsbladet, at hans succes blandt andet hænger sammen med, at han har fundet ro. At han har ændret sig en del, er blevet far og har fået styr på sit liv. Og derfor nyder han nu også stor succes i karrieren.

I foråret 2021 var han ganske enkelt fremragende, da SIF sammen med Viborg FF knuste stort set al modstand og rykkede op i Superligaen, og i efteråret er de gode præstationer bare fortsat i dansk fodbolds bedste række.

1. august sendte klublegenden Morten Bruun, der også kommenterer for Discovery, et tweet ud med teksten ”Tobias Salquist er en af de bedste centerforsvarere i Superligaen”, og præstationerne i efteråret har været så gode, at han af Tipsbladets læsere blev stemt ind som en af de to bedste stoppere på Efterårets Hold, ligesom han af TV3 Sports Offside-studie blev stemt ind på mediets Efterårets Hold.

I fodbold er det ofte med at smede, mens jernet et varmt, og derfor er et skifte til Malmö FF efter alt at dømme en mulighed, Tobias Salquist gerne vil forfølge. Den 26-årige stopper vil kunne spille for en klub, der kan tilbyde europæisk fodbold, byen ligger tæt på Danmark, og der er en mulighed for at score en større løn, end SIF kan tilbyde.

Et skifte til Malmö FF vil sætte flueben ved mange af de ting, danske fodboldspillere går og drømmer om.

Afviser at udtale sig
Men indtil videre har SIF altså afvist buddene på Tobias Salquist.

Tipsbladet har forsøgt at få reaktioner på millionbuddet fra de svenske mestre, der lige har spillet Champions League-gruppespil i efteråret og til sommer igen deltager i Champions League-kvalifikationen.

Silkeborg IF's sportschef, Jesper Stüker, siger til Tipsbladet:

- Sådan nogle ting har vi ikke nogen kommentar til. Det er sådan noget, vi gerne vil have fortrolighed omkring, så jeg afholder mig fra at kommentere på det.

Tipsbladet har været i kontakt med Tobias Salquist, der afviser at udtale sig om buddet fra Malmö FF. Han henviser i stedet til sin agent, Michael Johansen.

Michael Johansen ønsker ikke at kommentere på Malmö FF's bud.

Tobias Salquists kontrakt med Silkeborg IF løber frem til 31. december 2025.