Video : Tipsbladet
Superliga

Tottenham og AaB diskuterede 16-årigt stortalent

Tottenham Hotspur og AaB så i vinter nærmere på en aftale om en af Europas mest attraktive teenage-forsvarsspillere.

Transfermarkedet bliver stadigt mere globaliseret med aftaler på kryds og tværs af landegrænserne.

Spillere, sportsdirektører, ejere og ledere flytter på kryds og tværs af fodboldverdenen, og på januar-markedet var en påfaldende forbindelse ved at opstå.

AaB er delejet og ledet af de tyske investorer i gruppen SSE22, anført af den tidligere landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger.

Den tyske gruppe kommer fra fodboldverdenen og har et bredt netværk, og ad den vej opstod der i vinter kontakt med Tottenham Hotspur.

Spurs ledte efter et sted til stortalentet Luka Vuskovic, en 16-årig kroatisk forsvarsspiller fra Hajduk Split, Tottenham købte i efteråret.

Tottenham kan ikke få den dygtige kroatiske teenager til Storbritannien, før han fylder 18 år om et års tid, og derfor havde man ifølge Tipsbladets oplysninger samtaler med AaB om, hvorvidt det kunne give mening at leje Vuskovic til den nordjyske klub, der er på vej retur til Superligaen.

AaB, der er på vej tilbage op i Superligaen, slog ikke til, og Vuskovic endte i stedet i den polske klub Radomiak, der spiller i Polens bedste række.

Vuskovic kostede ifølge udenlandske medier op mod 100 millioner kroner og røg til Tottenham foran andre storklubber som Manchester City og Paris Saint-Germain.

Tottenham hyrede i november danske Johan Lange som teknisk direktør, og Lange fortalte i et nyligt interview med britiske medier, at klubben har kig på lejeaftaler og det store spring, der er fra Tottenhams gode talentafdeling til at spille i Premier League.

Brighton, Aston Villa, Chelsea og ikke mindst Manchester City har lige nu samarbejdsaftaler eller delejerskaber af klubber i Europa og i City Football Groups tilfælde på adskillige andre kontinenter, og Newcastle har også i flere omgange været sat i forbindelse med investeringer i andre klubber uden for Storbritannien via klubbens ejer Saudi-Arabien.

AaB begynder forårets jagt på omrykning lørdag eftermiddag med et topbrag mod Sønderjyske.

Sønderjyske ligger på 42 point og AaB på 41, og det vil være en meget stor overraskelse, hvis Hobro og Vendsyssel på de med efterfølgende pladser med 31 point hver eller Fredericia på 30 point kan indhente de to tophold.

SSE22 købte sig ind i AaB i marts sidste år ved at betale 15 millioner kroner for 20 procent af aktierne, mens der i maj kom yderligere 30 millioner kroner i klubben via en aktieudvidelse.

Mediet Nordjyske fortalte i november, at der er overvejelser om et nyt stadion, noget der vil kræve nye og anderledes tunge investeringer.