Video : Tipsbladet
Superliga

- Jeg tænker ikke, det skal provokere FCK

FC Midtjylland-cheftræner Thomas Thomasberg afviser pure, at han har forsøgt at provokere og ryste FC København med sin udtalelse om FCK-pres i et tv-interview efter søndagens sejr over AGF.

IKAST (Tipsbladet): Det har været en rollercoaster af et forår for FC Midtjylland, der har tabt til Brøndby IF og FC Nordsjælland, mistet Kristoffer Olsson på ubestemt tid efter en hjerneblødning, men også vundet resten af ligakampene.

Derfor ligger FC Midtjylland a point med Brøndby IF på 51 point i toppen af rækken, og midtjyderne kan mere eller mindre sætte sæsonens storfavorit FC København (45 point) helt ud af spillet på søndag, når FCK er gæster i Herning.

Det konstaterede Thomas Thomasberg i et interview efter søndagens kamp i Århus, og det blev flere FCK'ere forholdt i denne uge, da FCM-cheftrænerens udtalelse blev set som et forsøg til at stikke til københavnerne.

- Bare lad ham snakke. Vi fokuserer på os selv, og så må han snakke det, han vil. Vi ved, hvad vi skal, sagde FCK's midtbanespiller Lukas Lerager (læs mere her).

Men det er gennemført misforstået at tro, det var et forsøg på at komme uden huden, provokere eller spille 'mindgames' på FCK, siger Thomas Thomasberg i et interview med Tipsbladet.

- Det er ikke 'mindgames', det er matematik, siger Thomas Thomasberg.

- Da vi spillede i Parken i september sidste år, kunne vi komme 11 point efter dem, hvis vi tabte. Der sagde jeg også, at vi som minimum måtte parkere guldambitionerne, fordi det ikke var troværdigt at tale om guld, hvis vi tabte den kamp. Det her er ikke spor anderledes, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

- Jeg bliver bare forholdt det i et interview. Jeg tænker overhovedet ikke på, at det skal provokere FCK eller være et eller andet mindgame. Det er bare en tør, jysk konstatering af fakta, at hvis det sker, så kan de ikke holde til det, fordi de så er ni point efter os med syv runder tilbage. Det er simpel logik, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

FCM-træneren tror ikke, han kunne ryste eller påvirke FCK forud for søndagens opgør i Herning, selv hvis han ville.

- Jeg sagde det overhovedet ikke for at komme ind i hovederne på dem. De er da udmærket godt klar over selv, hvordan situationen er. Det behøver jeg overhovedet ikke belære dem om eller prikke til, siger Thomas Thomasberg.

God position
FC Midtjylland har vundet begge kampe mod FC København denne sæson og har de seneste seks år 11 sejre, 4 uafgjorte og 5 nederlag mod københavnerne i ligaen, mens FCK til gengæld vandt i pokalen i Parken sidste efterår..

Begyndelsen af slutspillet har givet tre point til FCM, fire til Brøndby og et overraskende nul til FCK, og resultatmæssigt kunne Thomas Thomasberg set i bakspejlet ikke have ønsket sig meget mere fra ligaen i 2024, hvor FCM's spil har svinget en del.

- Hvis du havde sagt inden slutspillet, at vi kunne sætte FCK med ni point efter tre runder, havde vi ikke turdet drømme om det. Det ligner noget, det her. Jeg synes også, vi skal regne FC Nordsjælland med i regnestykket, når de nu er otte point efter, og der er så mange indbyrdes kampe.  Det er banalt, men vi bruger vores tid og energi på det, vi kan gøre noget ved, og det er vores næste kamp, siger Thomas Thomasberg.

Den tredje guldkandidat Brøndby IF spiller søndag eftermiddag mod et AGF-hold, der muligvis har tunge stænger og i hvert fald flere mand ude med karantæne og skader, mens FC Nordsjælland spiller mod Silkeborg IF mandag.

FC Midtjylland og FC København mødes i Herning klokken 18 søndag.