Agent: Shanghai sælger aldrig til FCK
Illustration
Superliga

Agent: Shanghai sælger aldrig til FCK

FC København ville være det rette skridt for kinesiske Wu Lei at tage, men klubben har ingen intentioner om at sælge til mindre ligaer end de fem største.

Wu Lei har selv bekræftet interessen fra FC København, sportsdirektør Carsten V. Jensen har bekræftet, at FCK følger den unge kineser, og så er spørgsmålet bare, hvor realistisk det er, at en 22-årig kinesisk landsholdsspiller ender i Danmark.

Ikke særligt realistisk. Og slet ikke for den ene million euro, som københavnerne angiveligt skulle have budt ifølge kinesiske medier. Sådan lyder det fra Thies Bliemeister, der er direktør i agentfirmaet Sports United og varetager Wu Leis interesser i Tyskland.

- Vi har prøvet med nogle tyske klubber og andre klubber, men mit indtryk er, at de ikke vil sælge ham overhovedet. De vil aldrig sælge ham for en million euro. Jeg har haft klubber, der bød to millioner. Wu Lei vil gerne skifte til Europa, men klubben er slet ikke interesseret i at lade ham gå, siger Thies Bliemeister til tipsbladet.dk.

Bilemeister er med jævne mellemrum i kontakt med Shanghai East Asia, hvor Wu Lei spiller til dagligt, om den 22-årige kantspillers fremtid. Står det til Shanghai East Asia, så ser Wu Lei ikke skyggen af hverken Superliga eller Jens Jessens Vej på Frederiksberg. Selvom det for spilleren ville være det rette valg.

- Jeg har tidligere snakket med klubben, og de sagde, at hvis de skulle sælge, skulle der være prestige i det. Det skulle give efterklang i Kina. De vil kun sælge til Bundesligaen eller Premier League.

- Det vil ikke være det rette for Wu Lei at skifte til hverken England eller Tyskland. Det er han ikke god nok til endnu. FCK ville være en rigtig god mulighed for ham, da han så ville kunne udvikle sig i Europa, siger Bliemeister.

Carsten V. Jensen sagde til BT, at FC København har holdt øje med Wu Lei, siden man mødte ham og Shanghai East Asia i La Manga i optakten til foråret. Her viste Wu Lei sig frem med stor speed, da københavnerne ikke fik mange ben til jorden mod kineserne, der sejrede 3-1. Nu er interessen så eftersigende blevet mere konkret, og Wu Lei har da også selv lagt pres på klubledelsen ved at fortælle kinesiske medier om, hvor godt FCK ville passe til ham frem for større europæiske klubber.

Men han skal nok ikke sætte næsen op efter et skifte.