Video : Tipsbladet
Superliga

Rösler fremhæver helt særlig person efter triumf

Uwe Rösler var fuld af lovord til sine spillere og fans på stadion efter AGF's 1-0-sejr i pokalsemifinalen, der først var færdig 23.30 efter halvanden times udsættelse af kampstart.

ÅRHUS (Tipsbladet): Det var en helt igennem usædvanlig aften på stadion i Århus, hvor AGF gik videre til pokalfinalen 9. maj mod Silkeborg IF ved at slå FC Nordsjælland 1-0.

Et overgravet kabel betød, at lysmasterne på stadion ikke kunne tænde, og længe virkede det som en realistisk mulighed, at semifinalen blev aflyst og udsat, alt imens teknikere knoklede med kablerne og AGF-ansatte med nervøse miner fulgte med.

AGF endte med at vinde 1-0 på et mål tre minutter inde i dommerens tillægstid af Gift Links, kampens bedste spiller, og århusianerne leverede en helstøbt defensiv indsats mod et FC Nordsjælland, der ikke for alvor fik spillet til at flyde som i de to foregående og meget flotte Superliga-sejre over FC København og FC Midtjylland.

AGF-cheftræner Uwe Rösler levede sig kampen igennem ind i opgøret og coachede sine spillere gennem den udfordrende kamp, og det var en tydeligt stolt tysk træner, der minutterne efter dramaet blandt andet fortalte, hvordan han havde oplevet spillernes reaktion på den helt usædvanlige udsættelse.

- Vi har en ny 'performance coach', som sammen med trænere og spillere har arbejdet meget med at skabe en kultur, hvor man ikke lader sig overraske af noget. Vi forbereder os på en måde, så der ikke er noget, der overrasker.

- Og spillerne var virkelig godt forberedte i dag. Selvfølgelig havde ingen forudset, at lyset ikke fungerede, men den måde, vi har arbejdet op til kampen, det tror jeg var en hjælp til spillerne, så de kunne holde gejsten oppe.

- De var fulde af energi, efter vores supportere havde givet os den fantastiske velkomst foran stadion, og den energi havde vi med os ud til opvarmningen, også selv om den var halvanden time forsinket. Og så var vi der lige fra første fløjt, siger Uwe Rösler, der var begejstret for matchvinderen Gift Links' kamp længe før hans sejrsmål i 93. minut.

- Han var den bedste over de to kampe. Han skal spille mod Brøndby, og i kampen efter, og i den efterfølgende igen. Det har desværre ikke sket i år, fordi han har haft skavanker med sin lyske og knæet.

- Jeg tror, han finder niveauet fra sidste års slutspil igen, hvor han var fantastisk. Det er hans bedste periode her.

- Han har spillet to topkampe mod ægte topspillere i 1-mod-1-situationer. Schjelderup og Osman er de to bedste spillere i ligaen i den disciplin, og det klarede han rigtig godt, siger Uwe Rösler.

AGF skal allerede i aktion igen om få dage, når Brøndby kommer på besøg til en Superliga-kamp, der er ekstremt vigtig for gæsterne – og måske en lille anelse mindre for århusianerne efter torsdagens kamp, i det omfang man overhovedet kan sige sådan i Århus om opgør mod lige netop den modstander.