Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-boss: Jeg så gerne, at de blev danske mestre

AGF's direktør Jacob Nielsen fortæller til Discovery, at han havde håbet, at FC København blev danske mestre.

Selvom AGF for længst blev hægtet af guldkampen, kan de komme til at spille en afgørende rolle i, hvem der ender øverst på Superliga-skamlen. 

'De Hviie' gæster nemlig førstepladsen fra Brøndby IF på søndag i sidste spillerunde, og tager de point med hjem til Smilets By, så kan guldet meget vel havne i Herning. 

Men spørger man AGF's direktør Jacob Nielsen, så havde han faktisk håbet, at det hverken var Brøndby eller FC Midtjylland, der endte med pokalen - selvfølgelig forudsat, at østjyderne ikke selv er inde i billedet.

Nej, for kunne Nielsen vælge frit, så havde han håbet på endnu et mesterskab til FC København.

- Set med AGF-briller, så havde jeg gerne set, at FC København var blevet danske mestre. Det er fordi, at sandsynligheden for at få ranglistepoint er bedre med FCK, fortæller han til Discovery.

Det er altså ud fra en betragtning om, at det havde været bedst for dansk fodbolds adgang til europæiske turneringer, at AGF-chefen peger på 'Løverne'. 

- Set i forhold til dansk fodbold, ville det være bedre. Næste sæson kan vi måske have fem danske klubber i Europa, og det må vi jo også takke FC København for. Og hvis de kommer helt ud af Europa, så frygter jeg virkelig, at Danmark rutsjer ned af den europæiske rangliste, fortæller Jacob Nielsen til Discovery. 

I skrivende stund ligger Danmark på 15. plads på UEFA's koefficientliste. 

16.pladsen fra Grækenland ånder dog Danmark i nakken, og på onsdag kan græske Olympiakos skrabe flere point ind, når de møder Fiorentina i Conference League-finalen på onsdag.