Dødbold blev afgørende: AGF slog Hvidovre smalt

Hvidovre stod godt imod, men AGF vandt 1-0 trods Patrick Mortensen meget sjældne straffesparksmisser.

AGF indleder om et par uger mesterskabsspillet med en frisk sejr i bagagen.

Søndag sejrede Uwe Röslers tropper således 1-0 over bundproppen Hvidovre på hjemmebane efter en scoring efter hjørnespark efter 71 minutter, som forsvarsspilleren Jonas Jensen-Abbew i første omgang er noteret for.

AGF er nummer fem i mesterskabspillet, mens Hvidovre indleder sit nedrykningsspil med 12 point op til Randers lige over stregen.

AGF styrede det meste af kampen, men skabte ikke mange åbne chancer. Det gjorde Hvidovre dog omvendt heller ikke, selv om der var klar optimisme i udeholdets tilgang til kampen.

Efter 20 minutter fik Patrick Mortensen spillets største chance efter et par fæle indgreb af Hvidovre-keeper Adrian Kappenberger.

Men bundrutinerede Mortensen missede efter 20 træffere fra straffesparkspletten i træk for første gang i Superligaen efter en stor redning af Kappenberger.

Spillet var som sådan livligt nok fra første fløjt, men holdene havde det svært, når den sidste aflevering skulle leveres omkring eller i modstanderens felt.

AGF og særligt Mikael Anderson, der fremprovokerede straffesparket, havde mest at byde ind med, men første halvleg endte, som den sluttede.

I starten af anden halvleg havde Hvidovre sin bedste periode, og den tilbagevendte keeper, Bailey Peacock-Farrell, diskede op med et par gode redninger for at forhindrede gæsterne i en overraskende føring.

AGF skabte mere, men måtte nøjes en smal sejr, der blev sikret efter et hjørnespark, der blev forlænget og sendt i mål, efter den dumpede ned i et yderst tætpakket område omkring stregen.

Især præstationen i anden halvleg var mangelfuld, erkender AGF-profilen Mikael Anderson.

- I første halvleg skabte vi okay med chancer og brændte et straffe. Men anden halvleg var jo helt til grin.

- Vi spillede sindssygt dårligt og fik et eller andet kludemål. Anden halvleg er slet ikke godkendt og levede slet ikke op til vores standarder. Det skal vi bare erkende, siger Anderson ifølge TV3 Max.

AGF har ét point op til FCN på fjerdepladsen og hele ni point op til FC København på tredjepladsen.

- Vi har en målsætning om, at vi skal op og jagte de medaljer. Heldigvis fik vi tre point i dag, og FC Nordsjælland tabte point, så vi hentede lidt på dem, siger Anderson.