• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

AGF henter kroatisk forsvarsspiller i Lazio

AGF henter kroatisk forsvarsspiller i Lazio
Foto: AGF

AGF henter 21-årig forsvarsspiller, som sportschef Jens T. Andersson kender fra sin tid i Kroatien.

Af Torsten Kjems Hansen
AGF har styrket midterforsvaret med den 21-årige kroat Josip Elez, der kommer til på en etårig lejeaftale fra den italienske klub Lazio.
 
Sportschef Jens Andersson har et indgående kendskab til den unge midtstopper, som han solgte til Lazio i 2013, da han var sportschef i Hajduk Split.
 
- Jeg er glad for at blive genforenet med Elez. Han er en top-professionel spiller, som både besidder masser af kvalitet og et stort potentiale. Han er en fysisk stærk defensiv spiller, der også har gode færdigheder i afleveringsspillet. At det lykkedes os at få ham til AGF fra Lazio, ser jeg som en anerkendelse af det arbejde, vi er godt i gang med i AGF, siger Jens Andersson
 
Josip Elez, der med sine 190 cm rager godt op i landskabet, har fået en stor del af sin fodboldopvækst i Hajduk Split, hvor det blev til tre optrædener på førsteholdet. I 2013 fik Lazio øjnene op for ham, og han blev hentet til den italienske storklub, hvor han trænede med førsteholdet og spillede kampe for Primavera-holdet. I den netop overståede sæson var han først udlejet til den italienske klub US Grosseto og det seneste halve år til den ungarske klub Budapest Honved, hvor det blev til 13 førsteholdskampe. Nu venter en ny udfordring for Josip Elez, og han ser frem til at prøve kræfter med AGF og den danske Superliga.
 
- Jeg er først og fremmest glad for at være en del af AGF i den kommende sæson. Jeg har hørt mange gode ting om klubben, dens tilhængere og byen Aarhus. Jeg ved, der venter hårdt arbejde nu, og jeg håber, at jeg med mit spil kan bidrage til at stabilisere AGF i Superligaen, siger den kroatiske forsvarsspiller.
 
Josip Elez, der 12 gange har repræsenteret Kroatien i U-landsholdssammenhæng, har sin første arbejdsdag på Fredensvang allerede i dag torsdag, hvor truppen træner kl. 10.30.
 
AGF har i lejeaftalen også en option på køb af spilleren, hvis samarbejdet bliver en succes.

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus