Video : Tipsbladet
Superliga

AGF henter ungarer til trænerteamet

Andras Gango bliver ny målmandstræner for AGF.

I AGF har man i den senest haft den tidligere norske landsholdsmålmand Frode Grodås som klubbens målmandstræner, men før sommerpausen er han tilbage på det norske landshold.

Nu er der kommet en ny målmandstræner til Aarhus, som bliver danske ungarske Andras Gango. Det skriver AGF på klubbens hjemmeside.

Han skifter til AGF fra en lignende stilling i Vejle, hvor han har været i de sidste tre år, men nu tager han altså turen nordpå, hvor han har en speciel fortid. For 20 år siden var han nemlig elev på Idrætshøjskolen i Vejlby/Risskov, melder aarhusianerne.

Dengang nåede han både at være en del af AGF og Aarhus Fremad, men karrieren som målmand blev primært brugt på Færøerne, hvor han spillede for blandt andet Klaksvik og Runavik.

I 2019 stoppede han sin aktive karriere og blev målmandstræner, hvor han foruden Vejle også har været omkring det færøske A-landshold og U21-landshold, ligesom han også har arbejdet for Tromsø.

For Frode Grodås vedkommende blev det til et kort ophold, og det var også planen, fortalte for et par uger siden, da de meldte ud, at målmandstræneren forlod dem. 

- Frode har været hos os i seks måneder, som var aftalen fra starten. I den periode har han bidraget med sin store erfaring fra topniveau - som både spiller og træner. Frode har altid stået for gode værdier og hårdt arbejde, og vi takker ham for indsatsen og ønsker held og lykke med det videre arbejde med det norske landshold, lød det fra Bjørnebye.

Assistenttræner Dave Reddington har endvidere også taget afsked med AGF.

I Vejle erstattes Gango desuden med Peder Hansen, som tidligere har været målmandstræner i Royal Antwerp og senest AC Horsens.