• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

AGF-legende: Han er årets Superliga-transfer

Foto: Getty Images

Uwe Rösler høster store roser for sit arbejde i den første sæson i AGF.

Af Oliver Okstrøm

For ét år siden var AGF på randen af nedrykning, som endte med et farvel til David Nielsen på trænerposten, hvor tyske Uwe Rösler kom ind. Nu står klubben i stedet med en plads i den sjove ende af Superligaen.

Det er noget, som imponerer den tidligere AGF-angriber Flemming Povlsen. Det fortæller han om på Discovery+.

- Der er kun én, der står i spidsen for det projekt lige nu, det er Uwe Rösler. Den måde, han kom ind og overtog og indtog omklædningsrummet. Fik spillerne til at tro på sig selv igen efter en forfærdelig sidste sæson, hvor de var lige ved at lave en AaB og ryge ned i NordicBet-ligaen, siger han og fortsætter:

- Så er han kommet ind og ligesom rettet op på de her ting, som sker inde i holdet. Får de rigtige spillere til at blomstre og får købt spillere til sammen med Stig Inge Bjørnebye, som gør, at man fik et projekt, som man kunne tro på. Det skulle forløses, og det var han manden, der gjorde, lyder det fra Flemming Povlsen.

Der er i det hele taget ingen tvivl om, hvor vigtig Röslers 'transfer' til AGF har været. Den slår alt andet, ifølge EM-helten fra 1992.

- Alt over en top-seks, det var mere end godkendt. Nu skal man spille om medalje. Uwe Rösler er for mig sæsonens transfer i Superligaen og især her i AGF. Han har taget det hele med storm, forklarer Povlsen.

Flemming Povlsen spillede for AGF tilbage i 80'erne, hvor han fik 40 kampe, inden han tog videre på sin udlandskarriere, som desværre endte tidligt grundet en knæskade.

AGF skulle desuden være på jagt efter en brandvarm dansker. Læs mere om det her.