• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

AGF sætter transferrekorder: Har Brøndby på kornet

Foto: Getty Images

SPILLERBUDGETTER: Brøndby IF og FC Nordsjælland bruger mere på spillere, men solide AGF har store planer for de kommende år på transfermarkedet.

Af Troels Bager Thøgersen

Hvad har AGF til spillerkøb og lønninger i den nye sæson?

Som noget tidligere på sommeren ser vi her nærmere på budgetterne i de 12 klubber i den nye Superliga-sæson, efter transfervinduet er lukket.

Her skal vi se nærmere på AGF, der skruer støt op i disse år og nu med afstand er et sikkert Top 6-hold, når det gælder Superligaens finansielle muskler.

AGF
Anslået spillerbudget i 2023/24: 70
Transfervinduet sommeren 2023
Køb: 10,5
Salg: 117,3
Dyreste nye spiller: Tobias Bech, forward og kantspiller fra Ingolstadt
Seneste årsregnskab
Personaleudgifter: 79,3
Afskrivninger transfers: 24
Årsresultat: 17,7

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Her er de om et år
Det er en overraskelse, hvis ikke AGF fortsætter med støt og roligt at skrue op for spillerbudgettet.

Analyse
Det kan godt være, at Mads Bech Sørensen-dramaet fyldte på deadlinedag, men når det dramatiske sidste døgn kommer på afstand, kan man se, hvor specielt det århusianske sommer-transfervindue var.

Tre mand, Yann Aurel Bisseck, Thomas Kristensen og Adam Daghim, blev solgt for beløb, der havde været utænkelige i AGF for to-tre år siden, og AGF har overhovedet ikke trådt på speederen i den grad, som man har råd til.

Har AGF lyst, kan man uden problemer igen betale 15, 20 og 25 millioner kroner for en ny spiller, hvis man mener, at man har den helt rette mand.

Århusianernes ledelse vil ikke skabe for megen inflation og da slet ikke forpligte sig for meget til spillere, man ikke er 100 procent overbevist om, så på den led var det ingen overraskelse, at århusianerne holdt igen denne sommer, hvor alle havde set, hvor dyrt man solgte Yann Aurel Bisseck.

AGF har vokset sig større, end man nogensinde har været, og nu er man så stor, at der skal en stor nedtur til for at glippe Top 6.

Brøndby er markant større og langt foran både AGF og FC Nordsjælland, men Brøndby ligner et mere realistisk mål i finans-tabellen med deres kommende kæmpe-underskud og nogen usikkerhed om, hvor længe ejerne egentlig har tænkt sig at blive. FC Nordsjælland bliver svære at fange med Mansour Group som ejer og et kommende samarbejdshold i MLS.

Så det er Brøndby, der er i sigtekornet, og det er såmænd ikke så skør en tanke endda med tanke på, hvor hårdt buen er spændt på Vestegnen.