Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Byggeledere vil ikke opfylde DBU's stadionkrav

Foto: Getty Images

Kongelundens Sekretariat, der administrerer det nye fodboldstadionprojekt i Aarhus, vil ikke stræbe efter at imødekomme DBU's krav.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Det er planen at Aarhus' nye fodboldstadion skal stå færdigt i 2026, men antallet af siddepladser er der uenighed om.

Det skriver Stiften.

Kongelundens Sekretariat, der administrerer byggeprojektet, går ikke målrettet efter at opfylde DBU's ønsker. De seks arkitektfirmaer, der konkurrerer om at bygge det nye fodboldstadion, fik torsdag stukket oplægget i hånden, hvori de kunne læse, at det nye stadion skal huse 20.000 gæster.

Derudover skal der være mulighed for at øge kapaciteten til 22.000 siddende gæster og 24.000 inklusiv ståpladser.

Dette oplæg er ikke ligefrem på linje med DBU's ønsker, da de gerne vil have plads til minimum 25.000 siddende tilskuere:

- Det er nemlig nødvendigt med et moderne stadion af nyere karakter i det vestlige Danmark, hvis vi skal spille landskampe og tiltrække internationale turneringer grundet UEFAs krav, siger DBU's formand, Jesper Møller.

Tilbage i 2016 var formanden noget mere direkte i sin beskrivelse af stadionets kapacitet. Her var opfordringen minimum 30.000 tilskuere.

For Kongelundens Sekretariat er det vigtigste at bygge det bedste stadion, som alt andet lige er bedre stillet til at huse DBU-arrangementer end det nuværende.