• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

AGF-stjerne kastede op mod Randers

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Han kæmper lidt med formen i øjeblikket, lyder forklaringen.

Af Jacob Quvang

Mikkel Duelund leverede en stor indsats, da AGF tirsdag tog et stort skridt mod bronzemedaljerne ved at vinde 3-1 over Randers FC.

Duelund kom både på måltavlen, ligesom han spillede en rolle i AGF's to øvrige mål, så derfor kunne han bestemt være sin indsats bekendt, da han blev udskiftet med et kvarters tid tilbage af opgøret.

Her lignede han en mand, som havde givet alt, hvilket han også blev spurgt ind til af Viaplay efter opgøret. Her åbner han op for, at han også var nødt til at kaste op, efter han havde forladt banen.

- Kræfterne slap op. Lige i øjeblikket kæmper jeg lidt med formen, og jeg er lidt småskadet. Så jeg skal til at vænne mig til at spille 90. 

- Så det bestræber jeg mig helt vildt meget på, og det skal nok komme, men det resulterede i, at jeg lige skulle kaste lidt op, da jeg kom ud, siger han.

Til hans forsvar skal det også siges, at temperaturen ikke ligefrem gjorde det mindre hårdt at løbe rundt på grønsværen, da det var en af årets varmeste dage. 

Med sejren rykker AGF over Viborg i tabellen på bedre målscore, og derfor skal man "bare" matche Viborgs resultat i sidste spillerunde for at ende med medaljer. AGF har været flyvende i 2023, og Mikkel Duelund kalder også præstationen mod Randers for en moden indsats. 

Han fremhæver selv, at AGF kom ud med 100 kilometer i timen til anden halvleg, og kampen tippede over til dem takket være to hurtige mål her. 

Efter det pressede Randers på, og Viaplay-ekspert Allan Kuhn fremhæver, at AGF stoppede med at spille fodbold i den sidste halve time. Kræfterne spillede en rolle, mener Duelund, som heller ikke er bange for at fremhæve målmand Jesper Hansen, der leverede en stor kamp i målet.

- Vi var måske lidt slidte i den sidste halve time. Vi skal hjem og kigge på det. Vi er lige blevet færdige med at spille, og man står stadig i følelsernes magt, siger han.

AGF har nu scoret ti mål i de seneste fire kampe, og det er nye vinde. For det har været defensiven, som har været i højsædet i denne sæson, men hvis AGF kan forløse offensiven, så kan det se rigtig spændende ud til næste sæson, mener Duelund. 

- Jeg synes, vi har rigtig mange spillere, der byder sig ind, og som kan noget offensivt. Det er også ude fra bænken af. Men særligt også vores seksere, som hver især kan noget for at bidrage til det offensive. Det er uforstående, hvorfor det ikke har kørt før nu. 

Mikkel Duelund udtrykte efter kampen også, at han regner med at fortsætte i AGF.