Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

AGF’er drømmer om gruppespil: Når Sarpsborg kan, kan AGF også

Patrick Mortensen drømmer om at spille i Europa League-gruppespillet med AGF. Tidligere har han været der med Sarpsborg.

Torsdag aften indtræder AGF i kvalifikationen til Europa League, når de tager imod finske FC Honka på Ceres Park.

AGF skal bruge en sejr mod FC Honka, og derefter skal de bruge yderligere tre sejre i kvalifikationen, hvis de vil i gruppespillet. Men det er også muligt, mener Patrick Mortensen.

Mortensen har tidligere spillet Europa League med norske Sarpsborg 08, hvor de spillede sig igennem kvalifikationen og nåede gruppespillet. Og hvis den norske klub kan, er det også muligt for AGF, mener han.

- Jeg drømmer stort, og jeg vil gerne stå her på Ceres Park og være med i gruppespillet. Vi må se, om det bliver til virkelighed, vi er ydmyge og tager en kamp ad gangen. Når jeg med min tidligere klub i Norge kan gå hele vejen i første hug, så kan AGF også,

- Vi ved, at det kræver vanvittig hårdt arbejde, at vi ikke har nogle udfald og, at vi er ydmyge - så må vi se, hvor langt det rækker, siger Patrick Mortensen ifølge AGF’s hjemmeside.

Normalt bliver kvalifikationsrunderne afgjort over to kampe - en hjemmekamp og en udekamp, men det er anderledes i år. Som følge af coronavirussen vil der blot blive spillet én kamp, og derfor er det vigtigt, at AGF er klar fra første fløjt.

Læs også:Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

- Det er en knald eller fald-kamp. Når man skal afgøre det over to kampe, så kan man nogle gange godt spille lidt efter resultatet. Nu er det kun én kamp, og derfor er det vanvittig vigtigt, at vi er klar fra start, fordi vi får ikke en ny chance, siger AGF-topscoreren.

AGF møder FC Honka klokken 19.00 torsdag aften. 

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020