Video : Tipsbladet
Superliga

AGFs skræk: Så svært er det for århusianerne

AGF gør det godt på dødbolde og har været Superligaens stærkeste på det område, siden Uwe Rösler blev cheftræner. Til gengæld halter det gevaldigt med at få scoret i åbent spil.

ÅRHUS (Tipsbladet): Set over de omtrent syv kvarter, der blev spillet Superliga-fodbold i aftes i Århus, var FC Midtjylland noget heldig med ikke at indkassere flere mål end de to, Patrick Mortensen med lidt held fik scoret på straffespark.

En Expected Goals-opgørelse på 3,2-2,4 i AGF's favør skjuler i nogen grad, hvor dominerende, århusianerne var i den første halve times tid,og at man trods usammenhængende spil også kom til en række chancer, da FCM kom først én og derefter to mand i undertal.

Men ind ville bolden ikke ud over de to gange, Sverrir Ingi Ingason begik straffespark, og det er et problem, der også strækker sig tilbage til efteråret.

For selvom AGF kommer til et fornuftigt antal chancer, har man overordnet set svært ved at score på chancer, der ikke er dødbolde.

- Det er et problem, og det er en bekymring, at vi ikke scorer nok i åbent spil. Hvorfor? Fordi vi ikke får bolden nok i nettet. Vi havde i dag mange gode chancer, men vi fik ikke bolden i nettet. Vi træner, træner og træner og sætter spillerne i de rigtige situationer, og forhåbentlig ender de så med at score. Men vores effektivitet var ikke god i dag. Men vores spil - jeg så mange positive ting, sagde Uwe Rösler efter kampen søndag aften.

Og det står rigtig nok ikke godt til, som denne statistik viser.

Opgørelsen, der som vist er for Superliga-sæsonen 2023/24 og altså ikke tæller pokalfodbold og europæiske kampe, viser, at kun Vejle har scoret færre mål i åbent spil end århusianerne.

- Vi spillede rigtig godt i dag. Kampen burde have været lukket efter de første 30 minutter. Det siger noget om FC Midtjyllands styrke, at de holdt sig inde i kampen, selv om de var ude i tovene. I de sidste ti minutter af første halvleg fik de vendt spillet, fik sendt bolden ind i vores felt, fik dødbolde. I anden halvleg dominerede vi igen, og så siger det noget om FC Midtjyllands kvalitet, at de scorede. Vi gik efter det.

- Vi spillede fint mod 10 mand. Vi spillede ikke ret godt mod ni. Jeg ved ikke hvorfor. Vi skiftede en ekstra offensiv spiller ind, vi havde to midtstoppere til at dække én angriber, og de havde støtte af Nicolai Poulsen. Resten var offensive. Men vi tillod dem at score, og så var det det, sagde Uwe Rösler efter søndagens kamp.

AGF får en ny mulighed for at komme på tavlen i åbent spil på søndag, når det er OB, der kommer til Århus.

AGF ligger til at komme i Top 6 og sikrer sig med 100 procent garanti pladsen ved at slå de fynske gæster.

Århusianerne er trods den trælse oplevelse søndag aften fortsat et af de hold i Superligaen, det er allersværest at skabe chancer mod.

Læs mere om det dramatiske efterspil i søndagens opgør, hvor FC Midtjylland og klubbens cheftræner Thomas Thomasberg luftede undren over det, der kunne lyde som en spion til lørdagens afsluttende FCM-træning.