Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om Brøndby: Det er fremragende lavet

Superligaen er snart tilbage, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er det Brøndby IF's tur.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten.

Denne gang Brøndby IF.

Transfers:
Ind:
Rasmus Wikström (Sønderjyske, lejeaftale retur)
Yousef Salech (HB Køge, lejeaftale retur)
Henrik Heggheim (Vålerenga, lejeaftale)
Jacob Rasmussen (Fiorentina)
Justin Che (Dallas FC)

Ud:
Lucas Ziegler (kontraktudløb)
Frederik Winther (FC Augsburg, lejeaftale retur)
Andreas Pyndt (Silkeborg IF)
Christian Freidrich (Næstved BK)
Anis Slimane (Sheffield United)
Mads Hermansen (Leicester City)

Træningskampe:
Torsdag den 6. juli: Brøndby IF - Hillerød (2-1)
Tirsdag den 11. juli: Swansea City - Brøndby IF (0-0) 
Lørdag den 15. juli: Crystal Palace - Brøndby IF (2-2)
Mandag den 17. juli: Brøndby IF - B.93 (8-2)

Bud på idealopstilling (4-3-3):
Thomas Mikkelsen - Kevin Mensah, Rasmus Lauritsen, Jacob Rasmussen, Blas Riveros - Daniel Wass, Josip Radosevic, Mathias Greve - Mathias Kvistgaarden, Ohi Omoijuanfo, Nicolai Vallys

Status:
Brøndby IF har sagt farvel til Mads Hermansen, men ellers ligner truppen meget sig selv fra sidste sæson. Anis Slimane er også fortid, men han spillede tæt på ingen rolle fra start mod slutningen af sit ophold i klubben. Til gengæld er Brøndby IF blevet forstærket med Jacob Rasmussen, og her viser man virkelig, at pengene er blevet flere og ønsket om at bringe kvalitet ind fra øverste hylde er intakt. Det er en fremragende signing, og transfers i samme størrelsesorden kan der godt komme flere af i dette vindue i Brøndby.

Styrker:
Under Niels Frederiksen vandt Brøndby IF et dansk mesterskab med en trebackkæde og en meget direkte spillestil. Jesper Sørensen afløste sin gamle chef med ambitionen om et sprudlende og bolddominerende Brøndby-hold, men hurtigt måtte han gå tilbage til en gammel vinder. Trebackkæden og en mere pragmatisk spillestil viste sig igen at være løsningen for Brøndby. Men Jesper Sørensen vil stensikkert gerne implementere sin sprudlende spillestil fra den kommende sæson, men indtil videre ved han, at trebackkæden og en mere simpel taktik altid vil virke. Det bør være en styrke, at man har et fundament at bygge ud fra og altid kan falde tilbage til, hvis plan A ikke fungerer.

Svagheder:
Brøndby IF har haft en tendens til i seneste sæson at lade bunden gå fuldstændig ud af fundamentet, og i perioder har man også haft svært ved at fastholde en føring. I seneste spillerunde mod AGF smed man en stensikker føring, og der er også flere eksempler på pointtab i kampens sidste minutter - mod Viborg på udebane og FC Nordsjælland i grundspillets sidste runde. Får Brøndby rettet op her, så ligger rigtig mange point og venter på dem i den kommende sæson.

Han bliver vigtig:
Nicolai Vallys er Brøndbys bedste spiller, og selvom Mathias Kvistgaarden stjal mange overskrifter mod sæsonens afslutning, så opstår meget af Brøndbys offensive spil bare gennem den tidligere Silkeborg-spiller. Han træffer sjældent en forkert beslutning, og som regel bliver det farligt omkring ham. Rasmus Lauritsen kan også nævnes, for han viste i de få kampe det blev til, at han gør hele holdet bedre.

Hold øje med:
Mathias Kvistgaarden forlængede sin aftale i foråret, og derfor bliver han næppe solgt endnu, da større adresser nok også gerne vil se ham præstere på samme høje niveau i et halvt til et helt år mere. Lykkes det for angriberen at fastholde momentum, så bliver næste sæson hans sidste i Superligaen, og derfor er han værd at både nyde og holde øje med.

Spørgsmålstegnet:
Man startede under Jesper Sørensen med en bagkæde på fire mand, men ret hurtigt stod det klart, at man ikke havde evnerne til den form for spillestil. Trebackkæden viste sig at blive løsningen, og nu står et af de største spørgsmålstegn i Brøndby ud for, om Jesper Sørensen fortsætter med tre mand bagerst, eller om han vil forsøge sig med fire mand bagtil igen. Indtil videre har Jesper Sørensen ikke lagt sig fast på en formation, og dét valg kommer formentlig også til at afhænge af klubbens rekruttering.

Premiere:
Søndag den 23. juli 18.00: Silkeborg IF - Brøndby IF

Statistik fra sæsonen 2022/2023: