Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om Brøndby IF: Nu skal de unge vise deres værd

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Brøndby IF.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Brøndby IF.

Transfers:
Ind:

Ud:
Hany Mukhtar (Nashville SC)
Gregor Sikosek (Domzale)
Anton Bisgaard (Middelfart)
Johan Larsson (kontraktudløb)
Magnus Warming (Lyngby BK)
Dominik Kaiser (Hannover 96)
Kamil Wilczek (Göztepe)
Ante Erceg (Esbjerg fB, lejeaftale)
Luke Singh (Toronto FC, lejeaftale udløber)

Træningskampe:
Brøndby IF - Avarta 2-0
Brøndby IF - Hvidovre IF 3-0
Brøndby IF - IFK Norrköping 2-0
Brøndby IF - FC Astana 1-2
Brøndby IF - Slavia Prag
Brøndby IF - SønderjyskE

Bud på idealopstilling (3-5-2): Schwäbe - Skipper, Maxsø, Rosted - Mensah, Vigen Christensen, Radosevic, Tibbling, Jung - Hedlund, Mraz

Status:
Det er nye tider i Brøndby IF, hvor man har sagt farvel til Superligaens topscorer, Kamil Wilczek, den målfarlige midtbanespiller Dominik Kaiser og den dygtige offensivspiller Hany Mukhtar. Nu er det tid til, at de unge viser sig frem, og at Brøndbys rutinerede folk tager over for de spillere, der har forladt klubben. Farvellet til de store profiler er også Brøndbys endelige stilskifte - nu gør man, som man siger, og det bliver op til de unge at vise, at de har niveauet til at spille for Brøndby, der fortsat jagter en top tre-placering.

Styrker:
Defensiven står intakt i Brøndby, hvor man i løbet af efteråret skiftede over til at spille med tre centrale forsvarsspillere. Her har man rutine i form af Andreas Maxsø og Sigurd Rosted, mens keeper Marvin Schwäbe også gør det fornuftigt. Hjörtur Hermannsson er skadet i opstarten til forårssæsonen, så det ligner, at unge Anton Skipper får chancen i det centrale forsvar, og Mensah og Jung ventes at være de to wing backs.

Svagheder:
Brøndby har ingen beviste målscorere på holdet, efter klubben har solgt Kamil Wilczek og Dominik Kaiser. Wilczek scorede 17 gange i foråret, mens Kaiser stod for otte scoringer. Simon Hedlund er ikke en spiller, der normalt scorer mange mål, og indtil videre har Mikael Uhre heller ikke været det i Brøndby. Det betyder formentlig, at der skal komme mål fra lejesvenden Samuel Mraz.

Han bliver vigtig:
Simon Hedlund gør det allerede fremragende og har stået for otte assists i efteråret. Nu er det en anden mand, han skal sørge for lave oplæg til, nu er det Samuel Mraz. Samtidig skal Hedlund forsøge, om han kan øge sin måltotal. Han scorede selv kun tre kasser, Hedlund. Det kan han godt gøre lidt bedre i foråret.

Hold øje med:
Anton Skipper er en spiller, der viste lovende takter i efteråret, hvor han endte med at spille en del, og han kan i foråret meget vel ende med at få masser af spilletid i tremandsforsvaret. Han står foran Hjörtur Hermannsson, der er skadet, og det giver en unik mulighed for at holde pladsen hele foråret og få masser af spilletid under bæltet. Skipper, der spillede otte Superliga-kampe i efteråret, fylder 20 år sidst i marts.

Spørgsmålstegnet:
Hvad kan Samuel Mraz? Han bliver enormt vigtig for Brøndby, og forventningen er, at han skal tage over efter Kamil Wilczek. Det er en tung arv at løfte, men Mraz får nu chancen i foråret for at bevise, at han er Brøndbys nye talisman i angrebet. To gange i ni kampe socrede han for klubben i efterårets Superliga.

Forårspremiere:
OB - Brøndby IF, søndag den 16. februar klokken 18.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020:

Læs også:Alt om SønderjyskE: Det kan hurtigt blive meget kritisk

Læs også:FCN-chef om Damsgaard-salg: Alle parter har været grundige

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:ACH vil have flere tilskuere: Der skal være en følelse af, der er godt fyldt

Læs også:Brøndby-boss: Maxsø bør være i spil til en EM-plads