Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om OB: Mange nye spillere skal slå til med det samme

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang OB.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang OB.

Transfers:
Ind:
Aron Elis Thrandarson (Aalesund)
Mikkel Hyllegaard (SfB/Oure FA)
Alexander Juel Andersen (Vendsyssel FF)
Kasper Larsen (IFK Norrköping)
Mart Lieder (SønderjyskE)
Robin Østrøm (B93)
Jørgen Skjelvik (LA Galaxy, lejeaftale)

Ud:
Ramon Leeuwin (AZ Alkmaar)
Bashkim Kadrii (AL-Fateh FC)
Mathias Greve (Randers FC)
Anders K. Jacobsen (SønderjyskE)
Julius Eskesen (SønderjyskE)

Træningskampe:
OB - Middelfart 3-0
OB - Helsingborgs IF 3-1
OB - Rapid Wien 0-0
OB - Rubin Kazan 1-0
OB - Radnik Surdulica 1-1
8. februar: OB - AC Horsens

Bud på idealopstilling (3-5-2): Christensen - Larsen, Tverskov, Lund - Johnson Laursen, Kløve, Drachmann, Thomasen, Barrett - Lieder, Svendsen

Status:
OB var den med afstand travleste klub i januars transfervindue, og det er på mange måder et helt nyt hold, Jakob Michelsen kan stille, hvis han vil. En håndfuld nye spillere er blevet en del af førsteholdstruppen, mens fem spillere har sagt farvel. Det må alt andet end lige give en ny rytme på holdet, men de nye spillere skal ganske enkelt slå til med det samme. Fynboerne overvintrer som nummer ni, og der skal ikke mange svipsere til før, at top seks er udenfor rækkevidde. OB sluttede efteråret utrolig dårligt og vandt ikke en eneste af de sidste fem kampe

Styrker:
Jakob Michelsens mandskab havde godt styr på defensiven i efteråret. OB indkasserede 24 mål i 20 kampe, og det er klart færrest af de hold, der er udenfor top seks. Det er også færre end Brøndby IF og Randers FC, der ligger til at komme i mesterskabsspillet. OB har byttet Ramon Leeuwin ud med Kasper Larsen, men derudover er defensiven intakt, og det er en fordel for det fynske mandskab.

Svagheder:
Bashkim Kadrii og Sander Svendsen scorede flittigt for OB i efteråret, og det var et held for fynboerne. Der kommer nemlig ikke ret meget offensivt fra midtbanen. Midtbanespillerne Janus Drachmann, Jens Jakob Thomasen, Mathias Greve, Moses Opondo, Troels Kløve, Julius Eskesen og Mads Frøkjær-Jensen scorede tilsammen seks mål og lavede fem assists i første halvsæson, og det er for lidt. Midtbanen har en stor fortjeneste i, at defensiven har været stabil, men der skal bidrages mere offensivt. 

Han bliver vigtig:
Jeppe Tverskov havde et skadesplaget efterår, og det er afgørende for OB, at han bliver helt klar til den kommende halvsæson. Tverskov er den bedste defensivspiller i OB, og hans tilstedeværelse vil give holdet et kæmpe løft. 26-årige Tverskov missede fem hele Superliga-kampe i efteråret, og han måtte lade sig skifte ud tidligt i ét tilfælde. Af de seks kampe vandt OB blot en enkelt.

Hold øje med:
Det trækker op til et gennembrud for Mads Frøkjær-Jensen i OB. Den 20-årige midtbanemand fik en del minutter mod slutningen af efteråret, og han viste sig som en spændende spiller med et højt teknisk niveau. Mads Frøkjær-Jensen har i vinterpausen forlænget sin kontrakt med OB.

Spørgsmålstegnet:
Hvad kan OB uden Bashkim Kadrii? Der er sket mange ændringer på Fyn hen over vinteren, men det er afgjort tabet af Kadrii, der er mest alarmerende for Jakob Michelsen. Bashkim Kadrii scorede 10 mål og lavede fem assists i efteråret, og han havde dermed sidste- eller næstsidste fod på mere end halvdelen af OB's mål. Det bliver noget af en opgave for Mart Lieder at afløse fynboernes klart bedste spiller.

Forårspremiere:
OB - Brøndby IF, søndag den 16. februar klokken 18.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020:

Læs også:Mikkel Kaufmann får uofficiel FCK-debut fredag

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Læs også:Uheldig OB'er står over for pause efter skade i Rubin Kazan-kamp

Læs også:Ny angrebsduo i OB arbejder på kemien: Vi har brug for mere tid

Læs også:Brøndby-angriber imponerer Niels Frederiksen: Dejligt, at han får scoret igen