Superliga Oliver Okstrøm

Anderlecht-træners særlige kontrakt: Åbner dør på klem for Hjulmand

Anderlecht-træners særlige kontrakt: Åbner dør på klem for Hjulmand
Foto: Getty Images

Det ser ud til, at aftalen mellem Anderlechts nye cheftræner Fred Rutten og klubben selv kan blive annulleret uden de store problemer.

Af Oliver Okstrøm

Det blev ikke Kasper Hjulmand, der blev ansat som ny cheftræner i den belgiske storklub Anderlecht i denne omgang. I stedet blev det Fred Rutten, der fik jobbet for klubben. Dog er det langt fra sikkert, at Hjulmand er helt ude af billedet, forlyder det nu.

Det melder den belgiske avis Het Laatste Nieuws.

Når det ser ud til, at der stadig er en dør på klem så skyldes det, at den nye cheftræner har fået en ganske unormal kontrakt med klubben. Den er nemlig uden slutdato, som man ellers ser, skriver avisen.

Samtidig er det bemærkelsesværdigt, at kontrakten eftersigende indeholder en række forskellige klausuler, som vil kunne gøre det nemt for begge parter at komme ud af kontrakten mellem dem. Samtidig ser det ud til, at man evaluere ansættelsen allerede til sommer.

Når det ikke blev Kasper Hjulmand, der blev cheftræner i Anderlecht i denne omgang, så hænger det også sammen med, at FC Nordsjælland ikke ville slippe ham uden en betydelig millionkompensation. Mandag er det siden kommet frem, at Hjulmand ikke forlænger sin kontrakt med FCN, som udløber til sommer.

Der kan derfor sagtens spekuleres i, at den særprægede kontrakt mellem Anderlecht og Rutten handler om, at man venter på at Hjulmand bliver fri af sin kontrakt med Superliga-klubben til sommer.