• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Andreas Maxsø forlader FCN til sommer

Foto: Lars Rønbøg / FrontZoneSport via Getty Images

Anfører Andreas Maxsø forlader FC Nordsjælland til sommer. Planen er, at midterforsvareren skal sælges efter U21-EM.

Af Ole Hoffskov

Det var en stor overraskelse for mange, da det i juni sidste år lykkedes FC Nordsjælland at forlænge kontrakten med forsvarsprofilen Andreas Maxsø frem til sommeren 2019. Dermed sikrede Farum-klubben sig, at Maxsø blev i klubben lidt længere, og han har i denne sæson været anfører for FC Nordsjælland.

Til sommer skal klubben dog på jagt efter en ny kaptajn og styrmand i det centrale forsvar. Andreas Maxsø fastslår således, at han forlader FC Nordsjælland, når han vender hjem fra U21-EM med Danmark.

Læs også: Stort CV-interview: FCN skal forsvare sig mod transferangreb

- Det er ikke så længe siden, jeg forlængede med tre år, men planen er, at jeg skal videre efter sommerens EM, siger Andreas Maxsø til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Jeg har ikke specielle præferencer. For mig er det vigtigt, at jeg kommer til en klub, som kender mig og ved, hvilken spiller de får. Det er vigtigt, det ikke kun er en sportsdirektør, som henter mig, men at træneren også har været inde over. Det giver mig en følelse af, at de vil have mig, og at de har scoutet rigtigt.

Har du din agent i røret hele tiden?

- Vi har en fin aftale om, at hvis der er noget konkret, så snakker vi sammen. Alt det løse tager han sig af, og som fodboldspiller ved man godt, at der er rygter hele tiden. 

Har der været noget konkret?

- Det er desværre ikke noget, jeg kan udtale mig om.

Er det helt udelukket, at du forlader FC Nordsjælland allerede i dette transfervindue?

- Det er der flere om at bestemme. Der skal være en klub, der vil have mig, og de skal så blive enige med FC Nordsjælland, og jeg skal blive enig med klubben. Det er mange ting på én gang, men hvis der kommer noget konkret, og det er noget, både jeg og FCN kan bruge, så kigger vi på det. Ellers har jeg det fint med at blive her et halvt år til, lyder det fra Andreas Maxsø.

FC Nordsjællands sportschef Carsten V. Jensen fastslår onsdag i et interview med tipsbladet.dk, at klubben satser på at holde på samtlige spillere i januar, og derfor bliver det formentlig et halvt år mere i FCN-trøjen for Andreas Maxsø.

I løbet af det halve år skal Maxsø høste endnu mere erfaring, og han understreger, at det har givet ham meget at bære anførerbindet i denne sæson.

- Jeg synes, det er fedt at have mere ansvar. Vi er en rigtig ung gruppe, så jeg har lænet mig meget op ad nogle af de mere rutinerede, men når man er anfører, skal man gå forrest og være på til hver eneste træning og hver eneste kamp, og det er noget, jeg har lært en masse af. Det er et dejligt ansvar at have på sine skuldre, siger den 22-årige forsvarsspiller.

Andreas Maxsø har spillet 92 Superliga-kampe for FC Nordsjælland.