• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Avis: Alexander Zorniger forhandler med denne klub

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Alexander Zorniger kan være tæt på at lande et nyt trænerjob efter fyringen i Apollon Limassol i starten af august.

Af Ole Hoffskov

Da Alexander Zorniger blev fyret i Brøndby IF, gik der mere end to år, før han igen landede et trænerjob. Denne gang kan det gå noget hurtigere for tyskeren, der fik sparket i cypriotiske Apollon Limassol den 10. august. 

Ifølge den schweiziske avis Blick er Alexander Zorniger lige nu i dialog med FC Zürich om det ledige trænerjob i klubben, og den tidligere Brøndby-boss skal være meget interesseret i jobbet, men han vil ikke hentes ind som en brandslukker i den schweiziske klub, der fyrede Franco Foda for godt en uge siden.

Hvis Alexander Zorniger skal takke ja til jobbet, skal det være med et langsigtet perspektiv.

Blick har talt med den tidligere tyske landsholdsspiller Markus Babbel, der fra 2014 til 2018 var cheftræner i netop FC Zürich, og han føler sig overbevist om, at Alexander Zorniger vil være et godt valg som cheftræner. 

Alexander Zorniger har tidligere været assistenttræner for Markus Babbel i VfB Stuttgart.

- "Alex" er en træner, der arbejder langsigtet, han har gode ideer, kommunikerer tydeligt og er meget detaljeorienteret. Han står ved, hvad han mener, og han viger ikke tilbage fra en konfrontation, siger Babbel, der desuden kalder det arbejde, Alexander Zorniger udførte i Brøndby, for "opsigtsvækkende".

54-årige Alexander Zorniger førte i sidste sæson Apollon Limassol til mesterskabet på Cypern, men alligevel blev han fyret efter blot et par kampe i denne sæson - angiveligt på grund af uoverensstemmelser.

FC Zürich er næstsidst i den schweiziske liga efter otte kampe.