Superliga Ole Hoffskov

Avis: Esbjerg-ejere kan ansætte Hyballa igen

Foto: Getty Images

Esbjerg fB's ejerkreds kan ansætte Peter Hyballa som cheftræner én gang til - denne gang i den belgiske søsterklub.

Af Ole Hoffskov

Et kendt ordsprog siger, at man aldrig skal gå tilbage til en fuser.

En fuser må man sige, at Peter Hyballa var i Esbjerg fB. Den tyske træners meget korte ophold på vestkysten udviklede sig til en decideret farce med spillerflugt og anmeldelse til Arbejdstilsynet.

Esbjergs amerikanske ejere Pacific Media Group med Paul Conway som talsmand udtrykte dog på intet tidspunkt mistillid til Peter Hyballas metoder, og noget tyder på, at tyskeren vitterligt har en stor stjerne blandt amerikanerne.

Ifølge Het Laatste Nieuws er Peter Hyballa én af kandidaterne til at blive ny cheftræner i belgiske KV Oostende, som ligeledes er ejet af Pacific Media Group og dermed en søsterklub til Esbjerg fB.

Peter Hyballa har siden sin afgang i Esbjerg fB også nået at stå i spidsen for tyske Türkgücü München, men det blev kun til otte kampe, før han blev fyret. I den forbindelse er det vigtigt at understrege, at Hyballa blev fyret på grund af dårlige resultater og ikke utilfredshed med hans metoder.

Esbjergs amerikanske ejere forsvarede som nævnt Peter Hyballa i al den tid, han var i Esbjerg fB. Bestyrelsesformand Paul Conway kritiserede i stedet spillerne.

- Det er så uprofessionelt, så jeg aldrig har oplevet noget lignende. Det kan aldrig blive spillerne, der kommer til at afgøre, hvem der skal spille, og hvem der skal være træner. Vores træner hedder Peter Hyballa, vi har fuldt tillid til ham, og det her ændrer intet ved det, sagde han til JydskeVestkysten 29. juli sidste år.

Het Laatste Nieuws skriver, at Daniel Stendel, Markus Schopp og Ivaylo Petev også er kandidater til at blive ny cheftræner i KV Oostende.