• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Avis: FC Midtjylland vil opkøbe klub og sikre spilletid til talenterne

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben FC Midtjylland kigger ifølge Ekstra Bladet på muligheden for at opkøbe en klub og gøre det til FC Midtjyllands søsterklub.

Af Kenneth Jensen

De er godt på vej mod det danske mesterskab, og vinder FC Midtjylland igen, vil det være tredje mesterskab siden 2015. Klubben fra Ikast og Herning har store armbevægelser, og ambitionerne er endnu større.

Ifølge Ekstra Bladet barsler FC Midtjylland lige nu med nogle meget, meget interessante planer. Planer, som kan være med til at cementere FC Midtjyllands plads i toppen af dansk fodbold og sikre klubben europæisk succes fremover.

Læs også:Udlejede Sørloth har nu scoret samme antal mål som hele Crystal Palace-holdet

Klubben ser ifølge Ekstra Bladet på muligheden for at øge stadionkapaciteten på MCH Arena, ligesom man vil styrke talentudviklingen og opgradere satsningen på akademiet i Nigeria, FC Ebedei.

Og så skriver Ekstra Bladet osgså, at FC Midtjylland lige nu kigger sig om efter en klub, man kan opkøbe. Det vil give klubben en søsterklub - som Brentford i øvrigt også er det på grund af Matthew Benham. En søsterklub, hvor FC Midtjyllands plan er, at man mere målrettet vil sikre spilletid til de unge talenter og dermed også udvikling af de mange spillere, der er i FC Midtjylland.

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: FCK er milevidt fra mesterskabet

Man kender nok søsterklub-konceptet bedst fra Red Bull-klubberne Salzburg, RB Leipzig, New York Red Bulls, Red Bull Brasil og FC Liefering. 

FC Midtjylland har allerede et nært samarbejde med FC Fredericia, der de seneste par år har lejet et pænt antal spillere i FC Midtjylland, men ifølge Ekstra Bladet kigger FC Midtjylland efter en anden mulighed.

Superliga-klubben har alene i denne sæson haft udlejet 18 spillere.

FC Midtjylland har allerede søsat Guldminen, som man håber på kan kaste store spillere af sig på sigt. Guldminen er et projekt, hvor man allerede i en tidlig alder vil træne og udvikle spillere mere målrettet, end man ser i dag. Samtidig med at de går i skole.

Læs også:FCM-assistent hylder nyindkøb: Vi manglede nogle procenter i efteråret

Læs også:FCM ansætter ny leder: Skal være med til at udvikle Ballon d'Or-vinder

Læs også:Afsløring: Norsk klub køber FC Midtjyllands Sammy Skytte