• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Avis: Jess Thorup er den ubestridte lønkonge

Foto: Getty Images

Jess Thorup tjener mere end fire gange så meget som den næstbedst betalte træner i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Jess Thorup er i en liga fuldstændig for sig, når det gælder den månedlige hyre som Superliga-træner. Ingen af hans 11 kollegaer er bare i nærheden af at kunne matche FC København-trænerens lønseddel, skriver Ekstra Bladet.

Avisen bringer mandag en større artikel om trænerlønningerne i Superligaen, og ifølge oversigten tjener Jess Thorup ni millioner kroner om året - det svarer til en månedsløn på 750.000 kroner.

Derudover kommer en stribe attraktive bonusser, som udbetales til Thorup, hvis FC København lever op til en række sportslige forventninger - blandt andet kvalifikation til Champions League eller Europa League.

Jess Thorups månedsløn er mere end fire gange så høj som David Nielsens, der ifølge Ekstra Bladet er den næstbedst betalte Superliga-træner. AGF-træneren tjener to millioner kroner om året.

Brøndbys mestertræner Niels Frederiksen er nummer tre på listen med en løn lige under David Nielsens, mens FC Midtjylland-boss Bo Henriksen med en årsløn på halvanden million tjener mindre end Flemming Pedersen i FC Nordsjælland.

I den modsatte ende af lønskalaen befinder sig en trio bestående af Michael Boris, Peter Sørensen og Lars Friis. De tjener godt 66.000 kroner om måneden svarende til en årsløn på 800.000.