• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

Avis: Skandalesag på Brøndby Stadion

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ifølge billed- og videomateriale fra Ekstra Bladet blev der kastet rotter på banen under søndagens derby mellem Brøndby IF og FC København.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Det skete i 2017... Og nu er det sket igen.

Ifølge billed- og videomateriale, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, kastede Brøndbys fans døde rotter på banen under søndagens derby.

De døde rotter blev formentlig kastet fra de stemningsskabende tribuner Sydsiden eller Svinget, da det var her, at kontrollører på Brøndby Stadion samlede dem op. De lå lige udenfor kridtstregerne i det område.

I Brøndby IF tager man skarp afstand fra det nye rotteangreb.

- Skulle vores undersøgelser bekræfte det materiale, vi er blevet forevist af jer, det vil sige, at der er kastet en død rotte ned mod banen under kampen - så er det først og fremmest ubegribeligt dumt, og noget som vi som klub på det kraftigste tager afstand til, lyder det fra Brøndbys kommunikationschef, Christian Schultz, til Ekstra Bladet.

Brøndby IF tilføjer desuden, at vedkommende, hvis man lykkes med at identificere personen eller personerne, kan se frem til en betragtelig karantæne og bøde.

Den slags blev der også langet ud i 2017, hvor Brøndbys fans første gang kastede døde rotter på banen. Dengang var det også fra området omkring Sydsiden og Svinget, at rotterne blev kastet fra.

Rottekastene i 2017 skabte overskrifter verden over, og dengang lykkedes det Brøndby IF at identificere to personer, som blev idømt bødestraffe på 5.000 kroner og 12 måneders karantæne.

Deres mål var at ramme Nicolai Boilesen, mens det denne gang ikke vides, om der var noget mål med rottekastet. Det var tilsyneladende heller ikke noget, som spillerne lagde synderligt mærke til.

FC København trak sig iøvrigt sejrsrigt ud af søndagens derby efter to sene scoringer af indskiftede Roony Bardghji.